Trädgårdstider är programmet där Pernilla Månsson Colt, Tareq Taylor, John Taylor och Malin Persson ger tips om trädgård, bygg och mat. Vi är ett av Sveriges största tv-program i SVT1 och på SVT Play. Nu söker vi dig som vill vara med och sätta trenderna i Sveriges trädgårdar.

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att vara ansvarig redaktör för de delar av programmet som berör trädgård. Du förväntas bidraga till utformningen av projekten i programmet samt planera och förbereda så att de kan genomföras i praktiken. Du kommer att vara redaktionens källa till fackkunskap inom området växter, plantering och skötsel av växter. Anskaffning av rekvisita och material inom ditt fackområde, inom ramen för en fastställd budget, ingår i arbetsuppgifterna.

Du kommer att jobba med ett glatt och kreativt gäng där tempot är högt och färgstarka personligheter samsas i ett väloljat maskineri.

Vem är du?

Vi söker dig som är full av idéer om hur man kan utforma en trädgård i stort och smått, alltifrån snittblommor till större rabatter eller utformning av olika delar av en trädgård.  Du ska ha god överblick över de senaste trenderna inom trädgårdsbranschen samtidigt som du har insikt i den vanliga trädgårdsägarens intressen och behov.

För anställningen krävs:

  • Utbildning från universitet, högskola eller folkhögskola av inom områden som hortonom, trädgårdsmästare eller liknande, alternativt motsvarande kunskap genom dokumenterad yrkeserfarenhet som exempelvis trädgårdsjournalist.
  • Mycket god organisations- och planeringsförmåga.
  • Mycket god förmåga att samarbeta med andra medlemmar i ett team.
  • God överblick över leverantörer av växter och anläggningsmaterial i södra Sverige.
  • Övergripande förståelse för planering av anläggningsarbete i trädgård.

Erfarenhet av publicering i tv, tidning eller olika typer av medier online är meriterande.

Om anställningen

Arbetet utförs heltid under april-september med uppehåll för sommarsemestern. Planeringsdagar och möten förekommer under januari-mars. Placering är Programdivisionen i Malmö och en stor del av arbetet utförs på inspelningsplatsen i närheten av Södra Sandby. Det är möjligt att utföra en del av planeringsarbetet hemifrån.

Under inspelning arbetar vi 10-timmars arbetsdagar. Du måste ha körkort och tillgång till egen bil.

Välkommen med din ansökan senast den 3 november 2019. Vi vill gärna att du bifogar något arbetsprov, t.ex. något du tidigare fått publicerat.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Björn Östlund, projektledare för Trädgårdstider,  0708-85 60 07. Fackliga frågor besvaras av Efva Henrysson, Journalistförbundet, och Anders Sköld, Unionen. Samtliga nås via växelnumret 08-8740000.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingMalmö
Trädgårdstider är programmet där Pernilla Månsson Colt, Tareq Taylor, John Taylor och Malin Persson ger tips om trädgård, bygg och mat. Vi är ett av Sveriges största tv-program i SVT1 och på SVT Play. Nu söker vi dig som vill vara med och sätta trenderna i Sveriges trädgårdar. Arbetsuppgifter Din huvudsakliga...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group