SVT:s innehåll når större delen av Sveriges befolkning varje dag och SVT Malmö står för en viktig del av utbudet. Här produceras omkring 60 olika programtitlar varav ungefär hälften för yngre målgrupper. Några av SVT Malmö:s mest populära titlar för barn just nu är Sommarlov, Sommarskuggan och Saibo. Vi arbetar hela tiden med att utveckla våra titlar och förlänga säsongerna över året genom att skapa extraformat och utvidga de världar som olika titlar utgör på SVT Barn play. Därför söker vi nu en redaktör med uttalat fokus på SVT Barn play.

Arbetsuppgifter

Som redaktör med fokus på SVT Barn play i Malmö kommer du att:

  • Utveckla och producera extraformat för att utvidga de världar som olika titlar utgör på SVT Barn play.
  • Testa nytt innehåll löpande mot målgruppen och på så sätt förlänga säsongerna för våra titlar.
  • Stå för en samlande kunskapsutveckling kring barns onlinevärld med djup målgruppskunskap; tittarmönster, trender och förflyttningar på SVT och på andra plattformar.
  • Både samla in och sprida kunskapen till olika redaktioner om vad som händer just nu i barns värld online.
  • Vara bollplank för olika redaktioners arbete med sociala medier och key art för SVT Barn play.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av att jobba med onlineutbud för barn. Du har kunskap om barn och ungas konsumtionsmönster online och du har god omvärldskoll på vilken media utanför SVT som barn och ungdomar konsumerar.

För att lyckas i rollen som redaktör med fokus på Barn play är det viktigt att du är initiativrik, självgående, prestationsorienterad och flexibel. Du ska ha god förmåga att leda och entusiasmera andra och du ska kunna bidra till helheten snarare än att ha ensidigt fokus på ett projekt i taget.

Om anställningen

Vi erbjuder  en tillsvidareanställning på heltid. med start enligt överenskommelse. Placeringsort är Malmö.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta programchef Petter Bragée. Fackliga frågor besvaras av Anders Sköld, Unionen och Efva Henrysson, Journalistförbundet. Samtliga nås via växeln 08-784 00 00.

Välkommen med din ansökan senast den 23 oktober 2019.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingMalmö
SVT:s innehåll når större delen av Sveriges befolkning varje dag och SVT Malmö står för en viktig del av utbudet. Här produceras omkring 60 olika programtitlar varav ungefär hälften för yngre målgrupper. Några av SVT Malmö:s mest populära titlar för barn just nu är Sommarlov, Sommarskuggan och Saibo. Vi arbetar hela tiden med att utveckla...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group