Vill du utvecklas arbetsmässigt och samtidigt göra skillnad för andra? Har du erfarenhet från kommunikationsarbete i större företag, organisation eller myndighet? Försvarsmaktens kommunikationsavdelning växer – vill du bli en av oss?

Försvarsmaktens kommunikationsavdelning leder och inriktar myndighetens kommunikation för att nå militärstrategiska mål. Avdelningen ansvarar för kommunikationsplanering, projektledning av kommunikationsaktiviteter, myndighetens varumärkesarbete och planerar rekryteringskommunikationen. Vi har också ett övergripande ansvar för de centrala kontakterna med media och allmänhet samt kriskommunikation. Vi arbetar integrerat med innehåll och publicering i våra kommunikationskanaler. I samband med insatser och övningar planerar och inriktar kommunikationsavdelningen den övergripande kommunikationen.

På central nivå är vi ett 30-tal både civila och militära medarbetare, men har också kommunikatörer vid förbanden runt om i landet. Nu utökar vi Försvarsmaktens kommunikationsavdelning och söker fler medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som Redaktör/kommunikatör tillhör du Media- och kommunikationssektionen och arbetar i en operativ roll där du skriver och producerar för aktuella händelser parallellt med stabsarbete inom ramen för myndighetens förvaltning, ledning och styrning. Vidare innefattar arbetet att:

 • Vara redaktör och ansvara för produktionen av Försvarsmaktens personaltidning Försvarets Forum
 • Leda tidningens redaktionsråd
 • Leda utvecklingen av tidningens innehåll, form och funktion
 • Vara delaktig i annat kommunikationsarbete på kommunikationsavdelningen, bland annat självständigt och tillsammans med andra samla in, analysera, bearbeta och producera information i text och bild för Försvarsmaktens övriga kanaler

Kvalifikationer

 • Relevant examen från högskola eller universitet, eller annan ändamålsenlig utbildning inom journalistik och kommunikation
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • Erfarenhet av personaltidningsarbete och internkommunikation
 • Goda kunskaper i redaktionsarbete och tidningsproduktion
 • Erfarenhet av att skriva och fotografera för webben
 • Goda kunskaper i engelska

Meriterande

 • Kunskap om Försvarsmaktens organisation och verksamhet samt erfarenhet från militära övningar och stabsarbete
 • Samhällsintresse och kunskap om hur samhället styrs och förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation
 • Erfarenhet från kommunikationsarbete i större företag, organisation eller myndighet

Personliga egenskaper
Som person är du mål- och resultatinriktad och driver självständigt ditt arbete framåt. Du är samhällsintresserad och har kunskap om hur samhället styrs med förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation. Som redaktör är du engagerad, initiativrik, analytisk och trygg i din roll. För att lyckas i rollen krävs att du är strukturerad och kvalitetsmedveten och har lätt för att anpassa dig till olika situationer och skiftande förutsättningar. Det krävs att du kan arbeta integrerat och tillsammans med andra. Vidare bör du ha en god förmåga att lösa dina uppgifter under hög tidspress, samt förmåga att sätta dig in i och ansvara för ett eller flera fördjupningsområden.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för sökt befattning.

Övrigt
Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm och avser en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev.
Den sökande ska vara beredd att visa upp och genomföra arbetsprov.

Som anställd i Försvarsmakten ingår deltagande i övningar, beredskapstjänstgörning och kan innebära deltagande i nationella och internationella insatser.

Förfrågningar angående tjänsten kan göras till presschef Philip Simon, tfn 08-788 75 00 (vx).
Vänligen notera att vi kan vara svåra att nå mellan vecka 28-32 med anledning av semestertider.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Vill du utvecklas arbetsmässigt och samtidigt göra skillnad för andra? Har du erfarenhet från kommunikationsarbete i större företag, organisation eller myndighet? Försvarsmaktens kommunikationsavdelning växer – vill du bli en av oss? Försvarsmaktens kommunikationsavdelning leder och inriktar myndighetens kommunikation för att nå militärstrategiska mål. Avdelningen ansvarar för kommunikationsplanering, projektledning av kommunikationsaktiviteter, myndighetens varumärkesarbete...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group