Vi söker Sveriges vassaste onlinechef inom mode och livsstil. ELLE är Sveriges ledande mode- och livsstilssajt för svenska kvinnor – nu vill vi ta nästa stora steg i vår innehållsutveckling och i vår snabbt växande affär, såväl kvantitativt som kvalitativt.

Den här nya och digitalt fokuserade rollen innebär i korthet ansvar för sajter och övriga digitala kanaler inom ELLE-familjen (ELLE, ELLE Decoration och ELLE Mat & Vin) – givetvis med ett starkt fokus på och huvudansvar för ELLE.se, som är vår enskilt största kanal med cirka 1,5 miljoner sidvisningar per vecka och en uttalad ambition att både fortsätta växa och utvecklas redaktionellt till en högkvalitativ innehållstjänst man inte vill leva utan.

I tjänsten ingår personal- och arbetsledaransvar för 6–7 personer: online first-redaktörer med olika ämnes- eller vertikal- och varumärkesansvar. Du kommer att ingå i redaktionsledningen och rapportera direkt till chefredaktör. Du kommer också att samarbeta tätt med ansvariga redaktörer för våra olika printutgåvor för att säkerställa leveransen från ditt närmaste team även till våra magasin.

Vem är du
Vi söker en driven, passionerad journalist och redaktör med gedigen och framgångsrik erfarenhet av multimedial journalistik som de senaste åren har jobbat på en tempostark redaktion med ett tydligt online first-fokus. Nytänkande, kvalitet, snabbhet och publicistisk kreativitet är egenskaper man förknippar dig med – och en ambition att skapa så bra och rikt onlineinnehåll att det är värt att betala för är en självklarhet för dig.

Du har eller har haft en arbetsledande roll inom det digitala, gärna med planerings-, budget- och personalansvar, och älskar att få medarbetare att växa i sin yrkesroll. Du har högskoleutbildning inom journalistik eller liknande relevant utbildning samt minst tre års aktuell erfarenhet av arbete med onlinejournalistik.

Du brinner för att nå ut till dem som verkligen vill ha och behöver ELLEs innehåll, så givetvis är du både van att jobba analytiskt och datainformerat med användarnas bästa för ögonen varje dag. Sociala medier, SEO och webbanalys är din hemmaplan – och du är en person som vill leda och påverka mediebranschens utveckling.

Du har självklart stora kunskaper och aktuell erfarenhet inom mode och livsstil. Är du dessutom passionerat intresserad av populärkultur och de frågor som berör dagens urbana svenska kvinnor mest kan vi vara en perfekt match för varandra!

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Vi söker Sveriges vassaste onlinechef inom mode och livsstil. ELLE är Sveriges ledande mode- och livsstilssajt för svenska kvinnor – nu vill vi ta nästa stora steg i vår innehållsutveckling och i vår snabbt växande affär, såväl kvantitativt som kvalitativt. Den här nya och digitalt fokuserade rollen innebär i korthet...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group