Storytel är Nordeuropas största tjänst för ljudböcker i mobilen. Vi erbjuder hundratusentals ljudböcker och e-böcker på 16 marknader och förväntas lansera vår tjänst på flera nya marknader inom de närmaste åren. Storytel växer snabbt och vi behöver nu förstärkning till kommunikationsteamet med ytterligare en person.

Om rollen

Som Public Relations Officer planerar och fullföljer du PR-projekt som engagerar och sprider intresset för vår utgivning och våra digitala tjänster hos lyssnare och media. Det innebär tvärfunktionella samarbeten med våra olika avdelningar, såsom teknik, finans, kundtjänst, utgivning och marknad. Som en del av kommunikationsteamet på Storytel är det en självklarhet att även stötta upp och vid behov delta i teamets gemensamma aktiviteter och insatser. Du kommer att rapportera till Head of Communication. Som Public Relations Officer jobbar du i ett prestigelöst team på fyra personer som verkligen andas, älskar och brinner för innehåll och smart kommunikation som tar för sig i mediabruset.

Arbetsuppgifter

 • Ta fram PR-planer samt på ett kreativt och nytänkande sätt skapa uppmärksamhet för vår utgivning och våra digitala tjänster genom exempelvis artiklar, recensioner i traditionell media, sociala medier, influencersamarbeten eller events.
 • Ansvara för kommunikationsmaterial för de olika aktiviteterna såsom bilder, informationstexter eller filmer.
 • Vara presskontakt för för dina projekt.
 • Representera och koordinera dina kommunikationsaktiviteter samt stödja vid större event som Bokmässan.
 • Aktivt bidra till att skapa de rutiner och mallar som anses behövas för att stötta och effektivisera kommunikationsarbetet.
 • Följa upp och rapportera resultat och utfall utifrån kommunikationsavdelningens uppsatta mål.

Din profil

Vi söker dig som har:

 • Dokumenterad arbetslivserfarenhet som PR-ansvarig, digital nyhets- eller magasinjournalist, redaktör eller en liknande bred roll.
 • Utbildning inom journalistik, eller PR och kommunikation.
 • Vi ser gärna att du har erfarenhet från PR- eller tidningsbranschen.
 • Du är nyfiken på allt som är nytt och har förmågan att snabbt sätta dig in i nya frågor och områden.
 • Du har mycket bra känsla för det svenska språket både i tal och skrift, samt ett öga för det visuella.
 • Mycket goda eller goda kunskaper om sociala och digitala medier.
 • Ett utvecklat kontaktnät inom media- och influencervärlden är naturligtvis mycket meriterande i denna roll.

Du är en lagspelare som är trygg i din roll och med ditt ansvar i tvärfunktionella team, men du kan också leverera effektivt och säkert när du har lead och framförhållningen är relativt kort. Vi tror vidare att du har god vana av att koordinera projekt och pressevent av olika storlek och prioritera bland dessa. Många och olika typer av arbetsuppgifter är stimulerande för dig och du är noggrann, prestigelös och tydlig. Vi ser också att du har hög social kompetens och är serviceinriktad.

Om oss

Ett team av härliga kollegor väntar på dig i Norstedtshuset på Riddarholmen i centrala Stockholm. Här finns både stöd men också stort utrymme att vara med och påverka och utveckla. Utöver detta kan vi erbjuda chansen att få uppleva ett företag under snabb tillväxt som omfamnar den senaste tekniken i allting vi tar oss an. Positiv företagskultur och starka, bra värderingar är viktigt för oss på Storytel och vi tror på, och jobbar hårt för, personlig utveckling. Om du vill läsa mer om oss och våra tjänster och produkter är du välkommen in på www.storytel.com. Känns det som något för dig? Vi ser fram emot din ansökan redan idag!

Ansök här.

https://i2.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2019/05/storytel.jpeg?fit=608%2C326https://i2.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2019/05/storytel.jpeg?resize=150%2C150MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Storytel är Nordeuropas största tjänst för ljudböcker i mobilen. Vi erbjuder hundratusentals ljudböcker och e-böcker på 16 marknader och förväntas lansera vår tjänst på flera nya marknader inom de närmaste åren. Storytel växer snabbt och vi behöver nu förstärkning till kommunikationsteamet med ytterligare en person. Om rollen Som Public Relations Officer...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group