Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Oberoende, trovärdig, öppen och nyskapande är vår värdegrund. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radio toppar Förtroendebarometern 2016, för sjätte gången. Läs mer på sverigesradio.se.

Som programledare i P4 har du stor allmänbildning och ett personligt tilltal. Du har en förmåga att kasta dig mellan olika ämnen med kort varsel då P4 handlar både om att fördjupa och att snabbt berätta om vad som händer just nu. Du älskar att underhålla, men väjer heller inte för att välja ämnen som kan utmana lyssnarnas tankar. En viktig del i P4 är kontakten med våra lyssnare i en direktsändning där allt kan hända.

Du är intresserad av både granskande journalistik och att snabbt rapportera om ämnen som är angelägna för publiken. Kort sagt en engagerad, kreativ och idérik journalist som brinner för direktsänd flödesradio och vågar bjuda på sig själv. Programledarjobbet ställer stora krav på samarbets- och improvisationsförmåga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Programledare/mobil sidekick i direktsänt program
Planera och boka programinnehåll
Publicera programmaterial på olika plattformar och sociala medier
Bakgrund och kvalifikationer
Journalistisk utbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav.
Tidigare programledarerfarenheter är ett krav.
Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift är ett krav.
Erfarenhet av publicering på webben och att använda sociala medier aktivt som ett journalistiskt verktyg är ett krav.
Körkort är ett krav.
Kunskap om Sveriges Radios produktionssystem Digas, Mandozzi och Isidor är meriterande.
Lokalkännedom om vårt sändningsområde är meriterande.
Vad erbjuder vi?

Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna. P4 Östergötland sänder lokal radio i Sveriges fjärde storstadsregion. Vår arbetsplats präglas av en mångfald av kompetenser och olikheter som kompletterar varandra. Vidare erbjuder vi en trivsam arbetsplats i nyrenoverade lokaler mitt i Industrilandskapet i centrala Norrköping.

Anställning

Tjänsten är en programanställning ett år med möjlighet till förlängning. Önskat tillträde mitten av augusti 2016.
Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingNorrköping
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Oberoende, trovärdig, öppen och nyskapande är vår värdegrund. Som en av oss är du med och bidrar till...


Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp