Kommunikationsavdelningen är en av de nationella avdelningarna med verksamhet i hela landet. Vi leder och samordnar Polismyndighetens kommunikationsarbete och ska vara ett proaktivt strategiskt och operativt stöd för hela myndigheten. Polisregion Bergslagen består av Örebro, Dalarna och Värmlands län. Placeringen är på regionens huvudort Örebro.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta som presstalesperson i polisregion Bergslagen. Du arbetar nära vakthavande befäl vid regionledningscentralen (RLC) som fördelar uppdrag till stora delar av polisens ingripandeverksamhet samt leder och planerar större händelser i hela regionen. Vid en särskild händelse ingår du och leder kommunikationsarbetet.

I arbetet fungerar du som kontakt mellan polisen och media i framför allt akuta och pågående händelser. Du uttalar dig i ärenden för hela regionen samt uppdaterar vår hemsida polisen.se med händelsenotiser, planerar kommunikation och tar fram budskap och talepunkter. Det kan förekomma tjänstgöring som presstalesperson på plats vid uppmärksammade händelser samt uppdrag att kalla till och hålla presskonferenser.

I rollen ingår också att uppdatera i digitala kanaler, skriva artiklar, planera proaktiv brottsförebyggande kommunikation, omvärldsbevaka, medieträna och coacha medarbetare i mediefrågor samt bistå i kommunikationsavdelningens övriga arbete.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • högskoleutbildning inom journalistik, media, kommunikation eller motsvarande som arbetsgivare bedömer som likvärdigt
  • erfarenhet som kommunikatör eller journalist alternativt polisutbildning kombinerat med erfarenhet av kommunikations- och mediefrågor
  • lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt har vana av redaktionell texthantering och nyhetsvärdering

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

  • har erfarenhet av arbete med mediehantering inom polisiär eller liknande verksamhet
  • är van att arbeta i digitala kanaler
  • är van att agera rådgivare i mediefrågor och coacha andra som ska medverka i media

Arbetet ställer stora krav på din förmåga att hantera stress. Du har förmåga att arbeta självständigt och kan fatta balanserade beslut även under pressade förhållanden. Du arbetar effektivt och har enkelt för att ta fram det viktigaste och mest relevanta ur en händelse. Vi är en händelsestyrd verksamhet så du har en förmåga att växla mellan planerat och händelsestyrt arbete och mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter. Vi söker dig som är en lagspelare som inte tvekar att hjälpa till där det behövs. Du är ansvarstagande och delar med dig av erfarenheter, kunskaper och idéer. Du har förmågan att tänka långsiktigt och proaktivt och företräder myndigheten på ett förtroendeingivande sätt.

Eftersom du kommer arbeta i medborgarnas tjänst är det viktigt att du förstår vidden av det förtroendeskapande arbete det innebär att arbeta med kommunikationsfrågor hos polisen.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Petra Sjölander, tf kommunikationschef Bergslagen, tfn 070-298 55 36

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Caroline Näsman, caroline.nasman@polisen.se

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationÖrebro
Kommunikationsavdelningen är en av de nationella avdelningarna med verksamhet i hela landet. Vi leder och samordnar Polismyndighetens kommunikationsarbete och ska vara ett proaktivt strategiskt och operativt stöd för hela myndigheten. Polisregion Bergslagen består av Örebro, Dalarna och Värmlands län. Placeringen är på regionens huvudort Örebro. Arbetsbeskrivning Du kommer att arbeta som...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group