Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar vi emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. Vi vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Vår vision är ett Sverige som med öppenhet tar tillvara den globala migrationens möjligheter.

Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. Vi strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.

Migrationsverket är en myndighet i förändring, med stort medialt intresse och med frågor som är i ständigt politiskt fokus. Ca: 60 miljoner människor i världen är på flykt, och Sverige är ett av Europas länder som tar emot flest människor som söker skydd. Till enheten för externa och interna nyheter söker vi nu en presskommunikatör till kontoret beläget i Sundbyberg i Stockholm. Enheten är ansvarig för Migrationsverkets externa och interna kommunikation. Din roll som presskommunikatör är att kommunicera externt på ett sätt som skyddar och utvecklar Migrationsverkets varumärke, förtroende och anseende.

Arbetsuppgifter
Arbetet på enheten för externa och interna nyheter är varierande och tempot är högt. Utöver vårt aktiva arbete med att nå ut med information om vår verksamhet i medierna domineras det dagliga arbetet av förfrågningar från media. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att identifiera nyheter och föra ut dem, besvara frågor från media och stödja kollegor som ska framträda i media. Förväntningarna på pressenhetens arbete är stora, vilket ger utrymme för goda idéer, kreativitet och nytänkande.

Kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning inom journalistik eller kommunikation alternativt motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du har minst tre (3) års erfarenhet av arbete med kommunikationsarbete/pressfrågor, från exempelvis en nyhetsredaktion, någon annan myndighet, eller som konsult. Kommunikationsarbetet hos oss är både skriftligt och muntligt, internt och externt och ibland även internationellt, vilket ställer krav på goda språkkunskaper och god språkbehandling.

Det är meriterande med kunskap inom radio- och videoteknik, samt sociala medier.

Det är även meriterande med arbetsledarvana från redaktionell miljö eftersom mycket av vårt arbete leds utifrån en nyhetsvärdering som liknar en redaktionsmiljö.

Personliga kompetenser
I denna rekryteringsprocess lägger vi stor vikt vid dina personliga förmågor och sociala färdigheter. För att passa in hos oss har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheter i förändringar. I ditt arbete tar du initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Vidare tar du ansvar för din uppgift, strukturerar själv upp ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Självklart arbetar du bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Att du har lätt för att skapa goda relationer med människor inom och utom verket är en förutsättning för att göra ett bra jobb. Arbetet ställer också krav på din integritet och förståelse för en myndighets roll i samhället.

Upplysningar
Anställningen är vikariat med omgående start till och med 2017-08-01
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Jourberedskap ingår

Vill du veta mer
Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till ansvarig rekryteringskonsult Linnéa Nilsson på mejl migrationsverket@academicwork.se ,ange i mejlet vilken tjänst det gäller.
Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationSundbyberg
Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar vi emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. Vi vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning. Vår vision är ett Sverige...


Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp