Utbildning är grunden för individens och samhällets utveckling. Och allt börjar med bra lärare. Nu söker Lärarförbundet en pressekreterare som vill sätta agendan i samhällsdebatten och stärka vår roll som det självklara valet för landets lärare och skolledare. Vi är i dagsläget 234 000 studenter, lärare och skolledare. Målet är att bli betydligt fler.

Om dig
Som pressekreterare på Lärarförbundet ansvarar du för att utveckla och genomföra förbundets proaktiva och reaktiva pressarbete. Du kommer att arbeta nära Lärarförbundets högsta ledning och jobba aktivt med att profilera förbundets ordförande i den mediala debatten samt i andra relevanta kanaler. Utbildningsfrågorna står högt upp på mediernas agenda och trycket är stundtals hårt. Du måste därför trivas i hetluften och vara van vid att agera snabbt och producera under tidspress.

Du är en god skribent som behärskar alltifrån raka pressmeddelanden till debattartiklar, krönikor och andra texter som ligger till grund för vår mediala närvaro. Du vet vad en nyhet är och hur man paketerar och säljer in den för största möjliga genomslag utifrån målgrupp och kanal.

Du är driven och målinriktad samtidigt som du är kreativ och får saker att hända. För dig är det viktigt att ha kul på jobbet och du trivs i en miljö som präglas av öppenhet, gemenskap och ständig förändring.

Du har troligtvis en bakgrund inom journalistiken och/eller politiken. Eller så jobbar du kanske på byråsidan idag? Oavsett var du befinner dig så kan vi utlova en arbetsplats där du får utlopp för din kompetens, kreativitet och ditt engagemang.

Du rapporterar till enhetschefen för Marknad och opinion som ansvarar för Lärarförbundets pressarbete.

För att lyckas i rollen behöver du

  • en akademisk utbildning inom journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap, statsvetenskap eller annan för tjänsten relevant utbildning.
  • vara en mycket god skribent.
  • ha erfarenhet av proaktivt/reaktivt pressarbete.
  • ha erfarenhet av att bistå talespersoner med operativt stöd i form av budskapsträning, talepunkter mm.
  • kunskaper och erfarenhet av att arbeta med sociala medier ur ett PR-/opinionsperspektiv.
  • vara samhällsintresserad.

Har du erfarenhet från ideell sektor är det en fördel, antingen genom tidigare arbete eller personligt engagemang.

Vad kan vi erbjuda dig
Vi erbjuder en stimulerande arbetsplats där du kommer att jobba med en av samhällets viktigaste frågor. I Lärarnas hus på Stora Essingen i Stockholm är vi 150 personer som jobbar och ytterligare cirka 120 kollegor är fördelade på 11 regionkontor. Vi har ett av marknadens bästa kollektivavtal med tjänstepension, subventionerade luncher, friskvårdsbidrag, föräldralön och andra förmåner som underlättar vardagslivet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och vi tillämpar individuell lönesättning. Vi förutsätter att du delar Lärarförbundets grundläggande fackliga värderingar. Lärarförbundet strävar i alla avseenden efter frihet från diskriminering och lika möjligheter för alla.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Utbildning är grunden för individens och samhällets utveckling. Och allt börjar med bra lärare. Nu söker Lärarförbundet en pressekreterare som vill sätta agendan i samhällsdebatten och stärka vår roll som det självklara valet för landets lärare och skolledare. Vi är i dagsläget 234 000 studenter, lärare och skolledare. Målet...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group