Som Sveriges främsta nykterhetsorganisation erbjuder vi ett meningsfullt arbete där du har möjlighet att medverka till ett samhälle, en värld, där alkohol och andra droger inte hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv.

Vi erbjuder en arbetsplats med ett gott ledarskap, där vi som medarbetare trivs med varandra och våra uppgifter samt ett arbete som är flexibelt för att passa just din livssituation. Inom nykterhetsrörelsen finns det utvecklingsmöjligheter från lokalt till internationellt.

Vi tror att den här annonsen är början på något fantastiskt, både för oss och för dig!

Vi främjar stolthet

Nu söker vi en initiativrik pressekreterare till vårt team på IOGT-NTO:s Kommunikations- och påverkansavdelning som vill stärka upp vårt arbete för att bli en mer engagerande, kunnig och utmanade organisation. Möjligheten att stärka stoltheten internt samt flytta fram positionerna externt ser du som en motivator.

Arbetsuppgifter

Som pressekreterare hos oss arbetar du både självständigt och i team med det huvudsakliga uppdraget att skapa proaktiv medial alkoholpolitisk dialog. Du kommer arbeta med att planera och genomföra pressarbetet tillsammans med vår andra pressekreterare och politiska sekreterare men även med andra inom avdelningen och i organisationen. Både anställda och ideella.

Vi vill att alkoholpolitiken ska finnas högt upp på dagordningen, både hos beslutsfattare och allmänheten. Tillsammans med dina kollegor är det din roll att sätta upp strategier, planera och operativt utföra vårt påverkansarbete medialt men även i andra kanaler vilket till exempel kan innebära artiklar till webb och nyhetsbrev. I din tjänst ingår det även visst kampanjarbete, mediaträning för förtroendevalda samt pressbevakning och hantera vissa sociala medier.

Du bemannar vår presstelefon, analyserar nyhetsflödet, utvecklar mediearbetet och tillsammans med kollegor planerar och genomför aktiviteter för att kommunicera IOGT-NTO. Du arbetar operativt i krislägen, likväl som du utvecklar och förstärker ett förebyggande arbete.

Vi samlar engagerade medarbetare

För att vi ska trivas och lyckas tillsammans är det viktigt att vi gör en bra matchning för båda parter. Därför söker vi dig som brinner för medial synlighet och möjligheten att få fortsätta sätta IOGT-NTO på kartan. För att med framgång driva detta arbete framåt behöver du ha högskoleutbildning inom journalistik, kommunikation eller motsvarande. Du har genom tidigare erfarenheter förvärvat kunskap inom folkhälsa och förebyggande arbete samt tidigare arbetat som pressekreterare.

Det är viktigt att du är en fena på att skriva och att snabbt kunna formulera komplexa problem till ett tydligt budskap. Har du kunskap inom alkoholpolitik samt om du jobbat i kampanjform, med kampanjarbete, så är det meriterande.

Som medarbetare är du en förtroendeingivande relationsskapare. Du är stresstålig med en hög arbetskapacitet. Även i lugnare perioder ser du vart du kan fylla din funktion. Då vi är en relativt liten organisation krävs ett prestigelöst tänk och handlingskraft där det behövs. Arbetsuppgifterna skiftar i högt och lågt.

 

Vi välkomnar din ansökan

Tjänsten är en visstidsanställning på till en början 6 månader, med möjlighet till eventuell förlängning alternativt tillsvidareanställning. Vi hoppas att vi kan börja vårt samarbete så snart som möjligt.

Du har fri förläggning av din arbetstid och är placerad på IOGT-NTO:s centrala kansli i Stockholm. Vi sitter i naturskön miljö med närhet till både vatten och löparslingor. Vidare erbjuder vi både friskvårdstid samt friskvårdsbidrag.

Du är välkommen med din ansökan till oss via vårt rekryteringssystem senast den 15:e januari. Registrera då ditt CV samt bifoga ett personligt brev där du beskriver ditt intresse för tjänsten, varför du matchar det vi söker samt vad du kan bidra med. Rekrytering kan ske löpande. Preliminärt kommer vi att bjuda in till intervjuer den 27 januari, så avsätt gärna tid för denna dag redan nu.

Naturligtvis delar du nykterhetsrörelsens värderingar och, om du inte redan är det, förväntas du vid anställningens start vara medlem i något av IOGT-NTO-rörelsen fyra förbund

Kontaktperson för tjänsten: Linda Engström

Kontaktperson för den lokala fackklubben: Anna Classon, Unionen

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Som Sveriges främsta nykterhetsorganisation erbjuder vi ett meningsfullt arbete där du har möjlighet att medverka till ett samhälle, en värld, där alkohol och andra droger inte hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv. Vi erbjuder en arbetsplats med ett gott ledarskap, där vi som medarbetare trivs med varandra...