Folkhälsomyndigheten är en nationell kunskapsmyndighet som arbetar för bättre folkhälsa. Det gör myndigheten genom att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot. Vår vision är en folkhälsa som stärker samhällets utveckling.

Vi erbjuder attraktiva villkor och spännande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade och kunniga kollegor. Myndigheten har omkring 500 anställda och har sin verksamhet i Solna och Östersund.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker dig som kan ge ett bra stöd till journalister som söker information från våra experter. I arbetet ingår att planera, genomföra och följa upp dagliga och långsiktiga medieaktiviteter. Du kommer också att samordna, skriva och publicera nyhetstexter och pressmeddelanden. Folkhälsomyndigheten finns i flera sociala mediekanaler och en av dina arbetsuppgifter blir att delta i arbetet med att utveckla myndighetens närvaro i sociala medier.

Som pressekreterare på Folkhälsomyndigheten handlar en stor del av arbetet om att ge stöd och utbildning i mediestrategiska frågor. En viktig del i det arbetet är kris- och riskkommunikation. I arbetet ingår pressberedskap vissa kvällar och helger.

Din bakgrund och kompetens
Krav för anställning

  • högskoleexamen inom journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande
  • flerårig erfarenhet av arbete med mediefrågor
  • erfarenhet av arbete på nyhetsredaktion
  • erfarenhet av att arbeta med sociala medier
  • skicklig skribent med nyhetskänsla.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av risk- och/eller kriskommunikation. Vidare är det meriterande med erfarenhet av kommunikationsstrategiskt arbete och erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet.

Dina egenskaper
Som pressekreterare behöver du ha en god samarbetsförmåga, vara lyhörd och strukturerad.

Om anställningen
Anställningen är ett vikariat till och med 2018-12-31 med placering på vårt kontor i Solna. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Om enheten
Enheten för press och säkerhet ansvarar bland annat för mediefrågor, sociala medier, och kris-, risk- och säkerhetsarbetet på myndigheten.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta presschef/enhetschef Christer Janson, telefon 070-712 96 54.

Fackliga företrädare är för SACO Jim Werngren, telefon 010-205 24 79, och för ST Anita Ekner, telefon 010-205 24 50.

Vi undanber oss erbjudanden om hjälp med annonsering och rekrytering.

Ansökan
Välkommen med din ansökan till befattningen som pressekreterare hos oss!

Ansök senast 2018-04-26 via myndighetens hemsida 

Ansök här.

MedieJobbPR & Kommunikation
Folkhälsomyndigheten är en nationell kunskapsmyndighet som arbetar för bättre folkhälsa. Det gör myndigheten genom att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot. Vår vision är en folkhälsa som stärker samhällets utveckling. Vi erbjuder attraktiva villkor och spännande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade och...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group