Har du näsa för nyheter och vill synas i media? Är du en driftig och noggrann kommunikatör som gillar alltifrån strategi och analys till att skapa innehåll och leda projekt? Nu söker vi en erfaren pressansvarig som ska bidra till Blockets framgångar genom egna, sociala och förtjänade kanaler.

Sajten Blocket grundades 1996 när internet bara var “en fluga”. Idag är vi Sveriges ledande digitala marknadsplats med fokus på tjänster inom Jobb, Köp & Sälj, Bostad och Fordon. Blocket är Sveriges tredje största sajt med cirka 5 miljoner besökare i veckan.

På vårt kontor i Stockholm kommer du att ingå teamet PR & Editorial – 6 drivna personer som bland annat ansvarar för content, SoMe, marketing tech, PR och internkom. Som pressansvarig kommer du att ha en central roll inom PR och press tillsammans med presschef, övriga på marknadsavdelningen och resten av Blocket. Tillsammans arbetar vi för hållbar konsumtion, smarta tjänster och digital innovation.

 

Kvalifikationer

Dina arbetsuppgifter kommer att bland annat innefatta:

 • Initiera och självständigt driva PR-insatser för samtliga av Blockets affärsområden enligt PR-strategin.
 • Proaktivt arbeta med att sälja in artiklar och skapa ett relevant nätverk
 • Ansvar för den dagliga relationen med press och övrig media
 • Självständigt agera talesperson mot media för samtliga av Blockets affärsområden.
 • Utveckla och självständigt driva analysarbetet i PR-syfte; arbeta i Blockets analysverktyg, extrahera data för produktion av pressmaterial och rapporter.
 • Ansvara för intern medieträning och agera bollplank åt Blockets talespersoner.
 • Ansvara för Blockets kriskommunikation
 • Delat ansvar för pressjour, kvällar, helger och andra lovdagar med presschef
 • Innehållsproduktion: producera innehåll till Blockets egna, sociala och förtjänade kanaler.

Profil och erfarenhet

Till den här rollen söker vi en självständig, strukturerad och stresstålig do:er. Att kavla upp ärmarna är din grej. Du är bra på att uttrycka dig i både tal och skrift och gillar att leverera framför kameran, gruppen eller intervjuaren. Du är positiv och ser lösningar där andra ser hinder. Ditt intresse för hur Blocket bidrar till både lönsamhet och samhällsnytta är stort.

 • Minst 3 års erfarenhet av rollen som talesperson och att ansvara för ett stort bolags pressarbete.
 • Minst 2 års erfarenhet av kriskommunikation från börsnoterat bolag.
 • Erfarenhet av analytiskt arbete inom statistik.
 • Erfarenhet av att ansvara och leda större projekt.
 • Universitetsexamen i medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik, marknadsföring eller liknande.

Vad vi erbjuder?

Vi erbjuder dig att arbeta med riktigt grymma kollegor och du kan säga att din arbetsplats är en av Sveriges största och mest folkkära marknadsplatser! Vi är stolta över vårt arbete med att öka begagnathandel i Sverige och därmed bidra positivt till vår miljö. Vi erbjuder även en central arbetsplats och marknadsmässiga förmåner. Vi satsar på våra medarbetare och du kommer att få ett bra förmånspaket med bl.a. privat sjukvårdsförsäkring och tillgång till vår egna massös.

Vem är jag som chef?

Jag som kommer att bli din närmaste chef heter Linnéa Aguero och jobbar som chef för teamet PR & Editorial på Blocket. Jag försöker skapa en arbetsmiljö där glöd, engagemang och humor frodas. Mitt motto som chef är att du ska känna dig som en vinnare varje dag.

Låter det intressant?

Ansök med CV och ett par rader om vem du är. Vi intervjuar löpande och rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor om rollen, hör av dig till Linnea Aguero- vår PR & presschef på linnea.aguero@blocket.se

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Har du näsa för nyheter och vill synas i media? Är du en driftig och noggrann kommunikatör som gillar alltifrån strategi och analys till att skapa innehåll och leda projekt? Nu söker vi en erfaren pressansvarig som ska bidra till Blockets framgångar genom egna, sociala och förtjänade kanaler. Sajten Blocket...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group