Tänk om det fanns en möjlighet att jobba med att ge människor ett rikare liv genom att byta ut en del av deras meningslösa skärmtid mot läsning istället. Och tänk om jobbet också skulle handla om att få vara kreativ, skriva, att ta fram idéer och smart kommunikation. Och tänk om allt detta skulle ske på ett techbolag mitt i centrala Stockholm som växer så det knakar med sin internationella satsning i snabbt tempo.

Tro det eller ej, men detta jobb existerar faktiskt! Boktjänsten Nextory söker just nu en PR-specialist som ska ansvara för vår influencer marketing. På Nextory jobbar smarta, roliga, trevliga och framförallt duktiga människor i olika åldrar och med olika bakgrund – och nu kan du bli en av oss!

Ett urval av dina kommande arbetsuppgifter…

Som PR-specialist på Nextory kommer du att arbeta både operativt och strategiskt med Nextorys kommunikation och ha ansvar för vår influencer marketing, som är en av våra största marknadsföringskanaler.

Du kommer att ta fram idéer, kampanjer och koncept för våra samarbeten i enlighet med vår varumärkes- och kommunikationsstrategi. Planering, projektledning, förhandling, genomförande och utvärdering av influencer-samarbeten kommer också bli en stor del av ditt arbete. Du kommer även arbeta med att skapa redaktionellt innehåll för våra sociala kanaler som engagerar och inspirerar våra följare och kunder att läsa fler spännande böcker. Detta arbete kräver stor noggrannhet och mycket struktur, men också en förmåga att kunna arbeta kreativt utifrån ett strategiskt ramverk.

I rollen ingår även att hjälpa andra delar av organisationen att skapa kommunikation. Du kommer vara delaktig i övriga marknadsföringskampanjer och PR-aktiviteter där du bland annat får projektleda, skriva copy, ta fram presentationsmaterial och bygga medierelationer. Du ingår i marknadsteamet och rapporterar till PR & Brand Manager.

Vem du är…
I dag tror vi att du jobbar som kommunikatör/produktionsledare/projektledare eller PR-konsult på byrå eller i annan snabbrörlig miljö, men att du nu är sugen på att ta nästa steg och arbeta mer långsiktigt i en entreprenörsdriven verksamhet. Du har ett stort intresse för kommunikation, böcker och att skapa resultat. Du är en hejare på projektledning och att få saker gjorda. Du är bekväm med att ansvara för många olika projekt samtidigt. Du gillar att skriva och har en förmåga att skapa säljande kommunikation och hitta nya vinklar. För att vara framgångsrik i rollen behöver din administrativa förmåga vara på topp!

Vi vill att du har/är:

  • Relevant utbildningsbakgrund (t.ex. Berghs, Södertörn, Medieinstitutet)
  • Minst 2-3 års erfarenhet av att arbeta med kommunikation/marknadsföring
  • Erfarenhet av att arbeta med att skapa innehåll och jobba med idé- och konceptutveckling
  • Erfarenhet av produktionsledning/projektledning
  • Service minded, lösningsorienterad, noggrann och trivs i en snabbrörlig miljö

Vi blir extra nyfikna om du även har…

  • Erfarenhet från reklam- eller PR-byrå
  • Ett intresse för läsning och bokbranschen
  • Erfarenhet att jobba med många olika typer av medier och projekt

Vi går igenom ansökningarna löpande och kommer att tillsätta tjänsten efter överenskommelse med rätt kandidat.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Tänk om det fanns en möjlighet att jobba med att ge människor ett rikare liv genom att byta ut en del av deras meningslösa skärmtid mot läsning istället. Och tänk om jobbet också skulle handla om att få vara kreativ, skriva, att ta fram idéer och smart kommunikation. Och...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group