Är du en sann kommunikatör, en passionerad story-teller som har ett kritiskt öga, ett affärsansvar och en förmåga att se helheten? Vill du arbeta i en dynamisk, internationell miljö med några av världens starkaste varumärken? Nu söker Coca-Cola AB en PR & Communications Manager för att driva företagets kommunikation och PR-aktiviteter i Sverige. Vi söker dig som har ett naturligt intresse för socio-politiska frågor, en förmåga att läsa av debatten, har ett genuint intresse för omvärldsbevakning och är duktig på att skriva. Du har ett naturligt driv, en förmåga att snabbt kunna prioritera vad som ger bäst effekt och både vill och kan bidra med din kunskap inom kommunikation.

Om rollen som PR & Communications Manager

Som PR & Communications Manager är din huvuduppgift att hantera Coca-Cola ABs kommunikation och PR-arbete i syftet att informera, utbilda och engagera. Du har gedigen erfarenhet av att bygga goda relationer med viktiga intressenter inom media och du arbetar proaktivt med dem för att få bästa genomslag och effekt.

Du ansvarar för att leda den strategiska utvecklingen och genomförandet av PACS (Public Affairs, Communications and Sustainability) kommunikativa närvaro och engagemang, bland dess intressenter och konsumenter samt därigenom bidra till att stärka de kategorier som Coca-Cola verkar inom och allmänhetens åsikter om företaget. Du utvecklar innehållet i kommunikationen samt analyserar utförandet, både vad gäller betalt och förtjänat utrymme, trender genom ”social listening”, sammanställer viktiga rapporter, analyser och ger insikter som behövs för att ge en komplett syn av marknaden. Du bidrar med ett kommunikativt helhetsperspektiv i det du gör och kan i högt tempo omsätta teori till praktik. Du har god förmåga att hantera flera uppgifter/projekt samtidigt och är öppen för att både ge och ta emot konstruktiv feedback i ditt arbete.

Tjänsten är en heltidstjänst och är placerad på Coca-Cola AB i Haninge utanför Stockholm. Kontoret i Jordbro i Haninge är utsett till världens bästa kontor. Du rapporterar till Public Affairs- och Kommunikationsdirektören för Sverige, Norge och Island.

Dina arbetsuppgifter:
Leda företagets PR-arbete och kommunikativa engagemang bland intressenter och konsumenter i syftet att informera, utbilda, engagera och skydda företagets varumärke samt alla varumärken i produktportföljen.

I rollen ingår:
Skriva artiklar, inlägg och vara en aktiv del i debatten gällande de frågor som rör Coca-Cola AB.

Ansvarig för att utveckla och genomföra digitala kommunikationsplaner avseende PR och extern kommunikation. Arbeta med storytelling och skapande av budskap i media (både PR-mässigt och köpt via tex influencers och andra sociala medier) för att stödja de lokala strategiambitionerna och utvecklingen av varumärket.

Skapa, producera och publicera innehåll för webbplatsen samt sociala mediekanaler i linje med den varumärkesstrategi Coca-Cola har, vilket innefattar kampanjer, företagets agenda och det som sker i samhället. Rollen kräver konstant omvärldsbevakning samt att kunna svara upp på det som sker. Du kvalitetsgranskar löpande innehållet i de digitala kanalerna så att de är i linje med Coca-Cola ABs strategi.

Hantera och vara kontaktperson för samtliga av PACS digitala byråer samt PR-byråer.

Hantera ”newsroom” – processen för att effektivt kunna producera och rikta information från företaget – från dess dagliga verksamhet och deras kampanjer. Sammanfatta pressreleaser och säkerställa att de får genomslag.

Författa alla interna och externa kommunikationsmaterial så som, QnAs, faktablad, huvudbudskap för Coca Cola AB kampanjer och andra företagsaktiviteter. Detta ska bland annat delas med och integreras i arbetet som konsumentkontakten på Coca-Cola utför, för att möjliggöra transparens och öppenhet gentemot konsumenter och andra kollegor på Coca-Cola i Sverige. Det kräver nära samarbete med marknadsföringsavdelningen, vår nära samarbetspartner Coca-Cola European Partners Sverige AB samt andra interna och externa stakeholders.

Vara huvudkontakt för de som arbetar med konsumentfrågor på Coca-Cola, som är baserade i London. Supporta dem med att formulera rätt svar på frågor, både i tal och skrift vid behov. Säkerställa att de har tillgång till kommunikationsverktyg för alla pågående kampanjer samt uppdaterad produktinformation. Ständigt förbättra processen för konsumentkontakten. Du har erfarenhet och förståelse för att det ibland dyker det upp frågor som behöver besvaras utanför ordinarie arbetstider.

Det här behöver du för att lyckas:
Universitetsexamen eller motsvarande inom PR och/eller kommunikation. Gärna också en Masterexamen.
Erfarenhet av att skriva redaktionella texter och är en skicklig kommunikatör både i tal och skrift. Du värderar och paketerar komplex information på ett lättbegripligt men samtidigt kärnfullt sätt.
Erfarenhet från projektledning.
Affärförståelse och en förmåga att navigera smidigt i en internationell företagsmiljö.
Sociopolitisk medvetenhet och intresse. Gedigen förståelse för svensk, europeisk och internationell politik.
Erfarenhet av och intresse för omvärldsbevakning.
Erfarenhet av att arbeta med företagskommunikation både operativt och strategiskt med budskapsformuleringar i digitala medier.
Utmärkta tal- och skrivkunskaper i svenska och engelska.

Egenskaper:
Driven och handlingskraftig.
Du har en förmåga att ta till dig stora mängder komplex information som du värderar och kommunicerar begripligt och intresseväckande.
Självgående och resultatinriktad med stark ansvarskänsla. Tar ansvar för affären.
Stark storyteller som är skicklig på att skapa intresseväckande innehåll, skriva copy och övrigt redaktionellt material
Du är en driven person som alltid söker efter nya berättelser att förmedla likväl nya sätt att berätta dem på.
Passionerad och engagerad för uppgiften.
Flexibel med förmåga att kunna skifta fokus och prioritera vad som är viktigast för stunden.
God kommunikativ förmåga. Lyhörd och engagerad i dialogen med andra.
Självgående och förmågan att ta en informell ledarroll.
En skicklig nätverkare som bygger trovärdiga och pålitliga relationer inom och utanför företaget – en stark ambassadör för företaget.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Är du en sann kommunikatör, en passionerad story-teller som har ett kritiskt öga, ett affärsansvar och en förmåga att se helheten? Vill du arbeta i en dynamisk, internationell miljö med några av världens starkaste varumärken? Nu söker Coca-Cola AB en PR & Communications Manager för att driva företagets kommunikation...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group