Visma arbetar aktivt med PR och vi ser det som en viktig del i vårt långsiktiga arbete att göra våra kunders verksamheter mer effektiva. Nu söker vi dig som kan ta vårt PR-arbete till nästa nivå.

Som PR-ansvarig har du det övergripande ansvaret för Vismas PR-arbete i Sverige. Din uppgift blir att fortsätta utveckla arbetet med att skapa positiv publicitet och intresse för alla våra olika verksamheter.

Du ansvarar för att ta fram och publicera pressmeddelanden, debattartiklar samt knyta ihop detta arbete med vår satsning på content marketing i övriga kommunikationskanaler. Du kommer vara kontaktperson för media samt hålla i samarbetet med Vismas externa PR-byrå.

För att nå våra mål krävs att du är strategisk och proaktiv i ditt arbete. Du har ett högt driv och en kreativ ådra som du använder för att initiera nya pressaktiviteter och hitta intressanta infallsvinklar. Du kommer att samarbeta med alla de svenska bolagen i koncernen, corporate communications, de andra nationella PR-ansvariga i andra länder samt marknadsgruppen i Sverige.

Utbildning/Erfarenhet Våra PR-aktiviteter kan handla om allt från att kommunicera statistik kring företagandet i landet till att driva egna undersökningar och bygga kommunikation som knyter an till våra produkter och lösningar. Ett grundmurat intresse för företagande och övriga samhällsfrågor är en självklar merit.

Vi söker dig som har/är:

  • Minst fem års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
  • Vass skribent som rör dig vant mellan olika typer av kommunikation och kan få olika kanaler att samverka.
  • Relevant utbildning inom journalistik, PR eller liknande.
  • Erfarenhet med proaktivt arbete mot journalister och olika medier. Gärna från byråsidan.
  • God kännedom om digital kommunikation, sociala medier och nya kanaler.
  • Som person är du självgående och driven men framför allt har du en förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer såväl internt som externt.
  • Vet hur det svenska medielandskapet fungerar.
  • Vana att analysera statistiska underlag och rapporter för att hitta rätt vinkel till våra nyheter.
  • En projektledare som ser till att planer blir verklighet.

Vi erbjuder en modern och stimulerande arbetsmiljö med goda möjligheter till inflytande och att få jobba med spännande projekt. Vi tror på att nöjda medarbetare ger nöjda och glada kunder.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Visma arbetar aktivt med PR och vi ser det som en viktig del i vårt långsiktiga arbete att göra våra kunders verksamheter mer effektiva. Nu söker vi dig som kan ta vårt PR-arbete till nästa nivå. Som PR-ansvarig har du det övergripande ansvaret för Vismas PR-arbete i Sverige. Din uppgift...

MedieJobbs facebook group

Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp