Då vår politiske redaktör Tomas Izaias Englund ska vara föräldraledig söker vi nu en person som vill ansvara för opinionsjournalistiken i Örnsköldsviks Allehanda (ÖA) och på allehanda.se.

Vi tror att du som söker den här tjänsten är en mycket god stilist, har ett stort intresse för politik och samhällsfrågor på främst lokal och regional nivå samt har erfarenhet av arbete på redaktion (journalistutbildning eller annan akademisk examen, är inget krav, men betraktas som meriterande). Att möta läsarna i många olika kanaler är något du tycker är både roligt och utvecklande, och du är bekväm i snabba nyhetslägen, där kommentarer och analyser kan behöva lämnas snabbt både till sajt och papperstidning. Arbetet som politisk redaktör kräver att du tar stort eget ansvar och är van vid att arbeta självständigt och ta egna initiativ. ÖA: s politiska beteckning är liberal och vi förutsätter att du delar dessa grundvärderingar.

Örnsköldsviks Allehanda är den ledande nyhetsförmedlaren i norra Ångermanland, utkommer fem dagar i veckan i print och har en mycket stark digital tillväxt. Tidningen ingår i Bonnier News Local, och den vikarierande politiske redaktören förväntas delta fullt ut i samarbetet med koncernkollegerna i Bonnier News Locals ledarskribentsgrupp.

Anställningen är ett vikariat mellan 1 maj 2021 och 31 januari 2022. Vi hoppas givetvis att restriktionerna ska lättas så att arbete på plats på redaktionen i Örnsköldsvik ska vara möjligt under större delen av vikariatet, men hemarbete på distans kan bli aktuellt.

Vi vill ha din ansökan, med personligt brev, CV och minst två artikelprover, senast den 28 februari.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingÖrnsköldsvik
Då vår politiske redaktör Tomas Izaias Englund ska vara föräldraledig söker vi nu en person som vill ansvara för opinionsjournalistiken i Örnsköldsviks Allehanda (ÖA) och på allehanda.se. Vi tror att du som söker den här tjänsten är en mycket god stilist, har ett stort intresse för politik och samhällsfrågor på...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group