Kommunikationsavdelningen har ca 190 anställda. Avdelningen består av nio enheter samt ett kansli som lyder direkt under avdelningschefen. Kommunikationsavdelningen Syd leds av en kommunikationschef och består av 28 medarbetare, placerade i Malmö, Helsingborg, Lund, Kristianstad, Karlskrona, Växjö och Kalmar. Medarbetarna är uppdelade i två grupper: Regional kommunikation och Media. Varje grupp leds av en gruppchef. I gruppen Regional kommunikation ingår kommunikationsstöd till regionala enheter och polisområden, samt kommunikatörer med inriktning mot webb, foto, film, grafisk formgivning och text. I gruppen Media ingår presstalespersoner i polisområden och på ledningscentralen.

Arbetsbeskrivning

Som webbredaktör arbetar du med polisens digitala närvaro i vårt intranät samt på vår webb. Du arbetar också med att skriva nyheter till samtliga våra kanaler, samt med att utveckla det redaktionella arbetet inom kommunikationsavdelningen i region Syd. Du kommer att arbeta nära tillsammans med andra webbredaktörer inom din grupp, men också tillsammans med övriga kommunikatörer och presstalespersoner i regionen för att stötta dessa i deras digitala kommunikation, samt direkt med kärnverksamheten. Du bör även vid behov kunna rycka in vid vårt mediecenter, för att i samråd med vakthavande befäl och förundersökningsledare informera massmedia om pågående händelser.

Kvalifikationer

KRAV
Vi söker dig som har:

 • eftergymnasial utbildning i kommunikation eller motsvarande
 • minst 2-3 års erfarenhet av arbete som webbredaktör eller journalist
 • förmåga att hantera program som Episerver, Photoshop, Indesign, Acrobat och Officepaketet
 • dokumenterad erfarenhet av att producera texter för såväl digitala som tryckta kanaler, och en utvecklad förmåga att skriva för webben, såväl nyhetstexter som informativa texter
 • erfarenhet av att arbeta med digitala kanaler och sociala medier
 • kunskap om publicering samt bild och videoformat för webb
MERITERANDE

 • erfarenhet av mediehantering, gärna i pressade situationer samt kunskap om hur media fungerar och arbetar
 • erfarenhet av att arbeta i en myndighet, gärna från rättsväsendet

PERSONLIGA EGENSKAPER
Anställningen förutsätter att du är en utmärkt skribent, att du har näsa för vad som berör och gillar ett högt arbetstempo, som tycker om att arbeta med människor och kommunikation.

Vi söker dig som:

 • är du öppen, driven och utåtriktad, har ett gott omdöme och förmåga att skapa goda relationer.
 • har förmåga att arbeta i team tillsammans med såväl andra kommunikatörer som med verksamheten
 • kan jobba självständigt och vara initiativrik
 • har förmåga att klara av snabba omställningar och leverera under press

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef Charlotte Hansson 010-56 20223

Fackliga företrädare

Kent Svärd SACO tf 010-563 4211; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden SEKO tf 010-561 66 27; Sofia Ask Polisförbundet tf 010-56 38710

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan!
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter
Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Ninwa Youssef, ninwa.youssef@polisen.se.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationSkåne
Kommunikationsavdelningen har ca 190 anställda. Avdelningen består av nio enheter samt ett kansli som lyder direkt under avdelningschefen. Kommunikationsavdelningen Syd leds av en kommunikationschef och består av 28 medarbetare, placerade i Malmö, Helsingborg, Lund, Kristianstad, Karlskrona, Växjö och Kalmar. Medarbetarna är uppdelade i två grupper: Regional kommunikation och Media....

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group