Vi söker nu en erfaren och driven PR-ansvarig med digital kompetens till kommunikationsenheten i Stockholm. Du är en relationsbyggare med starkt resultatfokus. I syfte att stärka vårt varumärke i Sverige kommer du, i nära samarbete med pressansvarig och social medier ansvarig, driva det proaktiva PR-arbetet, vilket innefattar bland annat byggande av långsiktiga kontakter med media och en ny generation ambassadörer och influencers.
Arbetsuppgifter

I rollen som PR-ansvarig kommer du att utveckla, planera, genomföra och följa upp PR-aktiviteter och kampanjer som skapar intresse och synlighet för Plan International Sverige. Du jobbar såväl med influencers/ambassadörer som med mer traditionella PR-aktiviteter och pressfrågor. I arbetet ingår även olika kommunikations- och skribentuppdrag. Du bidrar aktivt i att formulera budskap och med att kommunicera vårt varumärke. Du tillhör kommunikationsenheten och samverkar med andra enheter och avdelningar.
Vem är du?

För att lyckas i rollen som PR-ansvarig har du relevant högskoleutbildning eller motsvarande.

Du har dokumenterad erfarenhet av framgångsrikt arbete inom digital PR och samarbeten med influencers och mer traditionellt PR-arbete. Du är en duktig skribent och har en god förståelse för sociala medier och det digitala medielandskapet i stort.

Du har också erfarenhet av att arrangera events, seminarier och konferenser. Du är van att ta ett helhetsgrepp från innehållsplanering till genomförande och uppföljning.

Du har givetvis goda kunskaper i engelska.

Det är ett plus om du har ett stort kontaktnät av journalister, opinionsbildare och influencers.

Det är meriterande med erfarenhet från annan ideell organisation.
Personliga egenskaper

Som person är du nyfiken, drivande, strukturerad och har stor integritet. Detta gör att du har lätt för att skapa och behålla goda relationer. Du är en van projektledare, strategisk och skriver med lätthet kommunikativa texter. Vi tror att du har ett stort engagemang och intresse för digital kommunikation.  Du har ett genuint intresse av utvecklings- och samhällsfrågor och har en vilja att utveckla Plan International Sveriges PR arbete.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vårt kontor i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Provanställning tillämpas.  Om du har frågor kring tjänsten, kontakta Lotta Törnberg, Enhetschef kommunikation eller Linda Eriksson, HR- generalist. Samtliga nås på telefon 08-587 755 00. Skicka din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 20 februari 2017.

Ansök här.

https://i0.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2015/11/mj_new_header.png?fit=1024%2C221https://i0.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2015/11/mj_new_header.png?resize=150%2C150MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Vi söker nu en erfaren och driven PR-ansvarig med digital kompetens till kommunikationsenheten i Stockholm. Du är en relationsbyggare med starkt resultatfokus. I syfte att stärka vårt varumärke i Sverige kommer du, i nära samarbete med pressansvarig och social medier ansvarig, driva det proaktiva PR-arbetet, vilket innefattar bland annat...