P4 Gävleborg söker en samhällsintresserad och kreativ programledare/reporter till vårt morgonprogram på redaktionen i Gävle. Du är en idérik journalist som gillar att göra underhållande direktsänd radio och att arbeta med lokala nyhetshändelser i ett brett perspektiv.

P4 Gävleborgs morgonprogram, som sänds vardagar mellan kl 6 och 9.30 på morgonen, ska vara roligt att vakna upp till och också ge senaste nytt för de som bor i Gävleborgs län.

Vi söker dig som har en känsla för att välja ämnen som är angelägna och ligger nära våra lyssnares vardag och som tycker att lokal journalistik är viktig. Du följer det lokala och nationella nyhetsflödet och har ett brett intresse som inkluderar exempelvis också kultur och sport.

Du kan röra dig från djupt allvar till humoristisk underhållning och gillar att vara personlig i sändning. Du är genuint nyfiken och tycker om att ha en nära kommunikation med lyssnarna.

Du ska vara driven och initiativrik men också lyhörd för andras uppslag och tankar. Vi jobbar tillsammans och för varandra, och du är en lagspelare som rycker in när det behövs.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Självköra och programleda direktsänt morgonprogram.
  • Planera och boka innehåll.
  • Publicera programmaterial på olika plattformar och i sociala medier.
  • Vara livereporter för samma program.

Bakgrund och kvalifikationer

  • Minst 2 års journalistutbildning och/eller erfarenhet är ett krav.
  • Körkort är ett krav.
  • Tidigare programledarerfarenhet och självkörskunskap är meriterande
  • Erfarenhet av att publicera journalistiskt i sociala medier och på webb är meriterande.
  • Förankring i Gävleborgs län är meriterande.
  • Språkkunskaper utöver engelska är meriterande.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här. I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Anställning Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 1 december 2018 eller enligt ö.k. Placeringsort Gävle. Provanställning kan komma att tillämpas. Eftersom vi har en löpande nyhetsbevakande uppgift förväntas du också kunna arbeta på obekväm arbetstid.

Ansökan Är du redo för en ny spännande utmaning? Vi vill ha din ansökan senast 7 oktober.

Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta kanalchef Kerstin Carlsson, 026 – 66 65 28. För frågor kring din ansökan kontakta Maritha Widlund, HR-partner, tel 023 – 77 77 24.

Fackliga frågor besvaras av Tomas Forsman SJF och Mikael Andersson Unionen, båda nås via 026 – 66 65 00 samt Saco som nås via saco@sverigesradio.se.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingGävle
P4 Gävleborg söker en samhällsintresserad och kreativ programledare/reporter till vårt morgonprogram på redaktionen i Gävle. Du är en idérik journalist som gillar att göra underhållande direktsänd radio och att arbeta med lokala nyhetshändelser i ett brett perspektiv. P4 Gävleborgs morgonprogram, som sänds vardagar mellan kl 6 och 9.30 på morgonen,...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group