Vill du driva utveckling av rörligt berättande online? Är du kreativ, formsäker och en trygg publicist? Då kan det här vara jobbet för dig!
Arbetsuppgifter
Som onlinespecialist med videofokus är du en motor i att driva utvecklingen mot hur vi bäst berättar våra nyheter i rörlig bild online. Du ingår i vår grupp onlinespecialister som är placerade i Göteborg och arbetar mot våra lokala nyhetsredaktioner i Västsverige och mot Riksnyheterna i Stockholm. Rollen innebär att driva utvecklingen av vårt berättande online, sprida kompetens och coacha reportrar mot digital leverans, med fokus på den rörliga bilden. Den innebär också att publicera och paketera eget och andras material på våra olika plattformar och vara i dialog med publiken. Arbetet sker på rullande schema och innebär arbete såväl kvällar som helger.
Vem är du?
Du har mycket god språk-, bild-, och formkänsla. Du har arbetat med rörlig bild på digitala plattformar och redigerar gärna själv. Du gillar att utmana i form, testa nya grepp och experimentera i uttrycksformer för att hitta bästa sättet att berätta en historia – i text, i video och tillsammans. Du är en erfaren journalist med vana av att fatta självständiga publicistiska beslut och du är vass på att sätta rubriker. Vi tror att du tidigare arbetat i arbetsledande position. Du har gott omdöme, god pedagogisk förmåga och har lätt att samarbeta med andra. Kreativ, självgående och initiativrik är andra ord som beskriver dig.
För anställningen krävs:
  • Journalistutbildning från högskola eller motsvarande
  • Erfarenhet av journalistiskt arbete online
  • Goda kunskaper i redigering av rörlig bild
  • Körkort
Det är viktigt att du delar public service värdegrund om det demokratiska samhället och allas lika värde.
Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde den 13 augusti eller efter överenskommelse.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Linton, gruppchef SVT Nyheter Väst. Fackliga frågor besvaras av
Sofia Netskar, SJF och Mats Melin, Unionen. Samtliga nås på 031-837000.
Välkommen med din ansökan senast den 28 maj.
MedieJobbAdministrationGöteborg
Vill du driva utveckling av rörligt berättande online? Är du kreativ, formsäker och en trygg publicist? Då kan det här vara jobbet för dig! Arbetsuppgifter Som onlinespecialist med videofokus är du en motor i att driva utvecklingen mot hur vi bäst berättar våra nyheter i rörlig bild online. Du ingår i...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group