Rollen är placerad på Systembolagets huvudkontor i Kungsträdgården, Stockholm.

Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 30 procent högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck?

Vi tar nu nästa steg i utvecklingen av vårt omnikanalerbjudande, vår digitala närvaro och vår onlineverksamhet. Vår målsättning är att vara bäst på service oavsett var kunden väljer att möta oss. Du som kliver ombord får möjlighet att vara med och påverka vår förändringsresa utifrån ditt expertområde och därmed bidra i ett viktigt arbete inom Systembolaget.

Rollen
I rollen som Online Content Manager kommer du att lägga din tid på att utveckla, driva och optimera innehållet på Systembolagets webbplats. Du kommer att ansvara för att ta fram och utveckla innehållsstrategi och plan kopplat till verksamhetens mål. Det är ditt ansvar att se till att material skapas, publiceras och uppdateras. Du kommer att arbeta operativt såväl som strategiskt. Det innebär både att planera, strukturera, samordna, paketera, följa upp och analysera innehåll. Du kommer löpande hämta information, förankra ditt arbete, agera bollplank och stöd eller beställare gentemot olika delar av verksamheten.

I ditt arbete som Online Content Manager kommer du att jobba löpande med att utveckla innehållsstrategi, säkra efterlevnad samt ta fram och driva en långsiktig innehållsplan för sajten. Utifrån uppsatta mål, driva och hålla ihop arbetet med navigation/struktur och få samtligt innehåll att bli en optimal helhet. I din roll ingår att sätta upp mål, följa upp och analysera innehållet fås att det följer sitt syfte. Du kommer även att arbeta med sökordsoptimering utifrån Systembolagets uppdrag, delta i A/B-testning av funktioner och innehåll, samt stödja webb- och e-handelsansvariga i utvecklingen av webbplatsen, sökords- och konverteringsoptimering.

Om dig
För att på bästa sätt ta dig an den här rollen har du antagligen jobbat i 4-5 år med liknande arbetsuppgifter inom omnihandel, service, kundmöte och kommmunikation online. Du har gedigen erfarenhet av att skapa och paketera innehåll för digitala kanaler samt att arbeta med användarvänlighet och tillgänglighet. Du är en van kravställare mot exempelvis webbyrå och andra externa parter samt har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Som person är du förändringsorienterad och trivs med omväxlande arbetsuppgifter. Du är strukturerad och analytisk och brinner för digitala medier och kundupplevelser. Du är både visuell och idémässig och har en förståelse för hur teknik, design, försäljning och kommunikation häger ihop. Men framförallt är du en driven och ansvarsfull team player som alltid sätter användaren i fokus. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.

Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen. 

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Rollen är placerad på Systembolagets huvudkontor i Kungsträdgården, Stockholm. Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 30 procent högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group