Offerta söker en driven och rutinerad Content Manager som brinner för att skapa bra innehåll som engagerar rätt målgrupp i rätt kanal.

Om tjänsten

Som Content Manager ansvarar du för att skapa målgruppsanpassat innehåll för olika digitala kanaler. I rollen arbetar du framförallt operativt och fyller en viktig funktion för att skapa engagemang och öka kännedomen om Offerta. Vårt mål är att vara ledande i vår bransch när det gäller närvaro på nätet och vi arbetar mycket bilddrivet med hög kvalitet på det innehåll vi publicerar.

I tjänsten ingår framförallt följande arbetsuppgifter:
 • Ansvar för att utveckla, planera, skapa och uppdatera innehåll för våra bloggar: https://offerta.se/blogg/, https://offerta.se/framgangscoachen/. Innehållet kan innefatta alltifrån text och bild till ljud och filmklipp och ska framförallt vara anpassat för digitala kanaler.
 • Ansvar för att regelbundet planera och producera pressmeddelanden och annat material riktat till media.
 • Hantera och koordinera samarbeten med externa byråer/konsulter.
 • Löpande projektleda och koordinera diverse projekt inom ramen för marknads- och säljavdelningen.

Din bakgrund

Vi ser gärna att:
 • Du har relevant eftergymnasial utbildning inom digital kommunikation med fokus på content, copywriting eller liknande.
 • Minst 3-5 års erfarenhet av en liknande roll (t ex content manager, innehållsproducent) på en marknadsavdelning eller från en reklam-, inhouse- eller contentbyrå.
 • Du har en känsla för text och bild, har lätt att ta dig an ett företags tonalitet och göra den till din egen och anpassa kommunikationen till olika digitala kanaler. Vi ser att du förstår vad för typ av innehåll som skapar engagemang och vad som skapar försäljning.
 • Du har erfarenhet av och är rutinerad när det gäller att ta fram idéer och skapa kommersiellt och professionellt innehåll riktat till media. Innehållet kan innefatta alltifrån att skriva, paketera och skicka ut pressmeddelanden till att sätta samman blogginlägg eller texter för vår sajt.
 • Du har erfarenhet av bildredigering och webbpublicering, och har goda kunskaper i Adobe-programmen, som t ex Photoshop.
 • Du kan producera enklare webbfilm i t.ex. After Effects eller liknande program.
 • Du har en grundläggande förståelse för SEO och en förmåga att tänka och utgå från användaren vid all ny produktion av innehåll.
 • Du har mycket goda språkkunskaper i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Egenskaper – Vem är du som person?

Vi söker dig som är proaktiv, engagerad och hela tiden strävar efter att utvecklas. Du är van vid att ta egna initiativ och att driva saker självständigt samtidigt som du har lätt för att samarbeta med andra funktioner.

Som person är du flexibel och trivs i tillväxtbolag där du får möjlighet att vara delaktig i den snabba utvecklingen och där du samtidigt får komma med egna idéer och får vara med att påverka.

För att lyckas i din roll bör du även vara strukturerad, bra på att prioritera och hålla uppsatta tidsramar. Eftersom du kommer ha ansvar som spänner över flera kommunikationsområden och kanaler så är det viktigt att du kan ha fler projekt igång parallellt.

Vidare är du prestigelös och inte rädd för att kavla upp armarna och hjälpa till där det behövs. Du värdesätter en organisation med gemenskap där vi engagerar oss i och stöttar varandra för att nå våra mål.

Sist men inte minst du är bekväm med att agera enligt Offertas tre värderingar:

 • Vi sätter laget före jaget: Alla – oavsett roll – har ägandeskap i bolagets övergripande affärsmål, och sluter upp kring och prioriterar dem före individuella mål, prestige och bekvämlighet.
 • Vi är modiga: Vi är modiga i att generöst bjuda på egna misslyckanden. Vi är modiga i att bjuda in andra i vår egen cirkel, vardag och avdelning. Vi är modiga i att korrigera värderingsstörande beteende.
 • Vi är proaktivt ansvarstagande: Vi söker proaktivt ta ansvar för det som ännu inte hänt och bedömer konsekvensen av olika handlingar och beslut – i litet såväl som stort, mänskligt såväl som affärsmässigt.

I rollen som Content Manager erbjuder vi dig:

 • Stor variation på arbetsuppgifter med många spännande möjligheter och projekt.
 • Korta ledtider mellan idé och handling utan onödig byråkrati.
 • En kultur där vi är nyfikna på hur vi kan använda nya kanaler för vår marknadskommunikation.
 • Möjlighet att jobba både med egen löpande inhouse-produktion och med större kampanjer i samarbete med externa byråer och partners.

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid, med 6 månaders provanställning. I rollen arbetar du både självständigt och tillsammans med kollegor, och rapporterar till Offertas marknadschef.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Offerta söker en driven och rutinerad Content Manager som brinner för att skapa bra innehåll som engagerar rätt målgrupp i rätt kanal. Om tjänsten Som Content Manager ansvarar du för att skapa målgruppsanpassat innehåll för olika digitala kanaler. I rollen arbetar du framförallt operativt och fyller en viktig funktion för att...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group