På SVT Nyheter Stockholm vill vi göra journalistik som är nära, engagerande och viktig för människor i vardagen. Vi söker nu en engagerad nyhetsjournalist som brinner för den lokala journalistiken och vill bidra med att förstärka vår bevakning.

Arbetsuppgifter
Du kommer arbeta med att bevaka allt som händer i Stockholms län, i första hand för våra plattformar online men också för våra nyhetsprogram i TV. Hos oss arbetar du självständigt som videojournalist och producerar egna texter och nyhetsvideo från idé och research till färdigt innehåll samt publicerar på webb och i sociala medier. I rollen ingår att fota, redigera, skriva och publicera på alla plattformar. Vi arbetar delvis under kvällar och helger.

Vem är du?
Vi söker en idérik reporter som gillar nyhetstempot. Du är en driven och mångkompetent journalist med förmåga och intresse av att självständigt ta fram egna nyheter. Du förstår vad som krävs för att ge de boende i Stockholms län en nära och angelägen journalistik och brinner för att ge den lokala publiken både viktiga och intressanta nyheter anpassade för nya medievanor.

För anställningen krävs:  

  • Journalistutbildning från högskola eller motsvarande.
  • Erfarenhet av arbete på nyhetsredaktion.
  • Körkort för personbil.
  • Erfarenhet av rörlig bild och webbjournalistik är meriterande liksom god kännedom om bevakningsområdet och ett stort kontaktnät i det.

Det är viktigt att du delar vår värdegrund om det demokratiska samhället och allas lika värde. Vårt uppdrag är att spegla hela Sverige och därför söker vi medarbetare med olika bakgrunder som kan tillföra olika perspektiv.

Vilka är vi?
SVT Nyheter Stockholm har redaktioner i TV-huset på Östermalm och i Rinkeby, samt en systerredaktion i Södertälje. Sammanlagt är vi 27 medarbetare och vi är en av SVT:s 21 lokala redaktioner.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst. Sista ansökningsdag är den 9:e augusti. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta redaktionschef Geronimo Åkerlund, 08-784 26 05. Fackliga frågor besvaras av Margareta Benson, 08-784 00 00 (vxl).

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
På SVT Nyheter Stockholm vill vi göra journalistik som är nära, engagerande och viktig för människor i vardagen. Vi söker nu en engagerad nyhetsjournalist som brinner för den lokala journalistiken och vill bidra med att förstärka vår bevakning. Arbetsuppgifter Du kommer arbeta med att bevaka allt som händer i Stockholms län,...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group