Har du ett brinnande intresse för granskande journalistik? Har du dessutom erfarenhet av att arbeta i ledande roller? Som nyhetschef på Sundsvalls Tidning är du med och driver det dagliga nyhetsarbetet!

OM TJÄNSTEN

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Mittmedia.

OM FÖRETAGET

Sundsvalls Tidning är en del av Bonnier News och Bonnier News Local. Hit hör också varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens Industri.

ARBETSUPPGIFTER

I rollen som nyhetschef arbetar du tillsammans med våra reportrar, redaktörer och ytterligare två nyhetschefer där du varje dag är med och skapar angelägen och vass journalistik för läsarna.

Du arbetar med att driva den granskande journalistiken och tillsammans med reportrar avslöja oegentligheter, kartlägga missförhållanden och ställa de tuffa frågorna. Ditt dagliga fokus ligger i att arbetsleda din arbetsgrupp med reportrar och redaktörer, men vi jobbar tillsammans som en redaktion och hugger i där det behövs.

Du har personalansvar för din grupp av medarbetare som innefattar såväl reportrar som printredaktörer, debattredaktör och gratistidningsredaktör. Som nyhetschef ingår du i redaktionsledningen.

UTBILDNING, ERFARENHET OCH PERSONLIGA EGENSKAPER

  • Journalistisk utbildning och yrkeserfarenhet
  • Erfarenhet av redaktionell arbetsledning är meriterande
  • Erfarenhet inom granskande journalistik är meriterande

I rollen som nyhetschef brinner du för den lokala journalistiken och läsarna. Som person är du driven, nyfiken, tålmodig och envis. Du kan ro i land ett jobb från idé till publicering, samtidigt som du är bra på och uppskattar det redaktionella samarbetet. Du har förmågan att de helheten och vill vara med och utveckla journalistiken. Det krävs en stor flexibilitet och god samarbetsförmåga i rollen. Man ser även att du har en god analytisk förmåga, är bra på att samarbeta och gillar det höga tempot på en redaktion.

Ansök här.

MedieJobbJournalistik & CopywritingSundsvall
Har du ett brinnande intresse för granskande journalistik? Har du dessutom erfarenhet av att arbeta i ledande roller? Som nyhetschef på Sundsvalls Tidning är du med och driver det dagliga nyhetsarbetet! OM TJÄNSTEN Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group