Har du ett stort kontaktnät i mediebranschen, är strukturerad och tycker att kundservice är A och O? Går du dessutom igång på att snickra egen balkongbänk, plocka vilda växter och att bemästra det ultimata kimchireceptet? Natur & Kultur söker en PR-ansvarig för illustrerad fakta.

Du kommer att ansvara för all kontakt med media och andra externa parter, och serva såväl med pressbilder som att lägga upp titlar på webben, planera mässor och göra större event. Du initierar, planerar och genomför PR-arbetet i tät kontakt med övriga redaktionen. Att du kan uttrycka dig väl i skrift är ett måste.

Vi håller ett högt tempo så det är viktigt att du är lyhörd, inkännande och prestigelös. Eftersom vi har många projekt igång samtidigt är pålitlighet och leverans såväl internt som mot externa parter avgörande.

Illustrerad fakta ger ut ett 20-tal böcker per år, framförallt inom mat & dryck, hantverk och odling. Inom Allmänlitteratur är vi en liten redaktion som jobbar tätt tillsammans, med allt från att producera böcker till att stå på mässor och handla till en releasefest i sista minuten. Du ska trivas med att rycka in där det behövs, men även kunna arbeta självständigt under eget ansvar.

Rollen ställer höga krav på din förmåga att planera och vara snabb. Det är även av stor vikt att du kan skapa och behålla goda relationer med våra författare och samarbetspartners. Du har en god känsla för språk och att hitta essensen i ett material, samt att anpassa detta till mottagaren. Att du har ett stort intresse för utgivningsområdet är en självklarhet, liksom att du är duktig på att arbeta med sociala medier.

Tjänsten är på ett vikariat på heltid med goda möjligheter till förlängning. Mejla ansökan snarast till ansokan@nok.se senast 22 september. Märk din ansökan ”PR-ansvarig Illustrerad fakta”.

För frågor om tjänsten kan du kontakta redaktionschef Kristina Billow 08-453 86 00 eller förläggare och utgivningsansvarig Maria Nilsson maria.nilsson@nok.se (nås endast via mail). Facklig representant (Unionen) är Ann Reimers 08-453 86 00.

Bokförlaget Natur & Kultur grundades 1922 och är idag en affärsdrivande stiftelse som, utan ägare med kortsiktiga lönsamhetskrav, kan agera självständigt och långsiktigt. Det som styr oss är det uttalade ändamålet i vår stiftelseurkund: att genom stöd, inspiration, utbildning och bildning motverka fördomar och inspirera till reflektion och engagemang. Det är till denna nytta vår utgivning och vårt överskott bidrar.

Skicka din ansökan till ansokan@nok.se

https://i2.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/09/nok.jpg?fit=698%2C400https://i2.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/09/nok.jpg?resize=150%2C150MedieJobbArkivStockholm
Har du ett stort kontaktnät i mediebranschen, är strukturerad och tycker att kundservice är A och O? Går du dessutom igång på att snickra egen balkongbänk, plocka vilda växter och att bemästra det ultimata kimchireceptet? Natur & Kultur söker en PR-ansvarig för illustrerad fakta. Du kommer att ansvara för all...


Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp