Välkommen att söka Sveriges roligaste journalisttjänst! 

Viralgranskaren utökar och anställer ytterligare en redaktör. Vi söker dig som är nyfiken, noggrann och självgående. 

Viralgranskaren på Metro är ett faktagranskarinitiativ som startade 2014 och sedan dess har granskat tusentals påståenden som fått stor spridning i sociala medier i Sverige. Som redaktör skriver du artiklar och granskar påståenden, och svarar även personer som hör av sig till oss. Du driver Viralgranskarens projekt och samarbeten samt jobbar med att utveckla verksamheten tillsammans med övriga redaktionen. 

Jobbet ställer höga krav. Du har en journalistutbildning och har arbetat flera år som professionell journalist. Du är van vid tempot på en redaktion och att publicera dig digitalt. Meriterande är god insyn i ämnet faktagranskning och god koll på sociala medier-landskapet i Sverige. Tekniska färdigheter är ett plus. 

På Metro finns en ung och kreativ redaktion där egna idéer premieras. Du kommer att ha stora möjligheter att själv forma arbetet och utveckla och främja Viralgranskaren. Jobbet är en tillsvidaretjänst på heltid med start så snart som möjligt.

Ansökan 
Ansök via länken nedan. Metro välkomnar alla sökande oberoende av funktionsnedsättning, könsidentitet, bakgrund och sexuell läggning. Vi granskar ansökningarna och kallar till intervju löpande. 

Kontakt 
För frågor om tjänsten, kontakta Åsa Larsson, redaktör på Viralgranskaren, på 0707-48 48 46 eller Henrik Ek, editionschef, på 070-392 11 01. För fackliga frågor, kontakta Fredrik Tideman (Journalistförbundet) på 073-970 31 07.

https://i1.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2018/02/metro_media_house_logo_black_7201.jpg?fit=720%2C378https://i1.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2018/02/metro_media_house_logo_black_7201.jpg?resize=150%2C150MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Välkommen att söka Sveriges roligaste journalisttjänst! Viralgranskaren utökar och anställer ytterligare en redaktör. Vi söker dig som är nyfiken, noggrann och självgående. Viralgranskaren på Metro är ett faktagranskarinitiativ som startade 2014 och sedan dess har granskat tusentals påståenden som fått stor spridning i sociala medier i Sverige. Som redaktör skriver du...

MedieJobbs facebook group

Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp