Metro rekryterar till ett flertal roller och vi söker dig som vill vara nyhetschef i vår nya redaktionella organisation. Du är idérik och produktiv och känner snabbt igen en bra nyhet. Du är van vid både högt och lågt i det journalistiska arbetet och hanterar politiska händelser, världsfrågor och dagens ”snackis” med samma självklarhet. Du tycker om tilltalet på Metro.se och har själv lätt för att hitta den rätta ingången till en nyhet för våra läsare. 

Arbetet innebär arbetsledning av reportrar samt frilansande medarbetare. Du planerar nyhetsarbetet, följer nyhetsflödet och är coachande redaktör för våra journalister. Ditt främsta fokus är våra digitala kanaler, men tillsammans med printredaktören ansvarar du även för urvalet av material till papperstidningen. 

Vi söker dig som är säker publicistiskt och samtidigt trygg i en arbetsledande roll. Du är en person som kan se vad som behöver göras och fatta snabba beslut. För att lyckas hos oss behöver du ha omfattande erfarenhet av arbete som webbredaktör eller onlinereporter inom nyhetsjournalistik. Vi tror även att du har jobbat med nyhetsarbete för sociala medier och vet hur man optimerar journalistik för att nå räckvidd och engagemang. Att ha arbetat med video är meriterande. 

Metro är en ung, kreativ och energisk redaktion där var och en tar stort eget ansvar. Till rollen som nyhetschef söker vi inte en person som går in och pekar med hela handen utan någon som är duktig på ett coachande och lyssnande ledarskap. Du behöver inte komma från en ledande roll på din tidigare arbetsplats, även om vi tror att du har viss erfarenhet som nyhetschef eller arbetsledande redaktör. Det viktiga är dina journalistiska meriter och att du delar vår vision om Metros journalistik. Till din hjälp i det dagliga arbetet finns printredaktören som ansvarar för innehållet i papperstidningen och editionschefen som också har en arbetsledande roll. 

Jobbet som nyhetschef är en tillsvidaretjänst på heltid med start så snart som möjligt.

Ansökan 
Ansök via länken nedan. Metro välkomnar alla sökande oberoende av funktionsnedsättning, könsidentitet, bakgrund och sexuell läggning. Vi granskar ansökningarna och kallar till intervju löpande. 

Kontakt 
För frågor om tjänsten, kontakta editionschef Henrik Ek på 070-392 11 01. För fackliga frågor, kontakta Fredrik Tideman (Journalistförbundet) på 073-970 31 07.

 

 

https://i1.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2018/02/metro_media_house_logo_black_7201.jpg?fit=720%2C378https://i1.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2018/02/metro_media_house_logo_black_7201.jpg?resize=150%2C150MedieJobbJournalistik & CopywritingStockholm
Metro rekryterar till ett flertal roller och vi söker dig som vill vara nyhetschef i vår nya redaktionella organisation. Du är idérik och produktiv och känner snabbt igen en bra nyhet. Du är van vid både högt och lågt i det journalistiska arbetet och hanterar politiska händelser, världsfrågor och...

MedieJobbs facebook group

Missa inte nya #MedieJobb!

Gå med vår Facebook grupp