Vi söker en onlineredaktör vars fokus kommer att ligga på utseende och paketering i våra digitala kanaler. På Metro finns en ung och kreativ redaktion där egna idéer premieras. Du kommer att ha stora möjligheter att själv forma tjänsten för att på bästa sätt hjälpa oss att nå våra läsare med intressant och relevant innehåll. 

Metro är inte enbart Sveriges största dagstidning i print, utan även en av landets mest engagerande tidningar i sociala medier. Våra läsare är urbana och trendmedvetna och decennier yngre än konkurrenternas. Metros journalistik ska vara smart, underhållande, experimentell, folkbildande och förklarande. 

Som onlineredaktör kommer du att ha följande arbetsuppgifter:

  • Ansvarar för övergripande paketering (främst rubriker och bilder) på Metros olika vertikaler. 
  • Optimera och styra distributionskanalerna (t.ex. sociala medier, app, nyhetsbrev, startsidor). 
  • Jobbar aktivt med puffar och puffbilder tillsammans med innehållsproducenterna för att maximera Metros primära trafikkanaler. 
  • Är med och innoverar i journalistiskt digitalt berättande. 
  • Trafikanalyserar i Google Analytics (och andra eventuella verktyg), med både tekniskt och redaktionellt fokus. 
  • Konsekvensanalys av den senare, d.v.s. se hur läsarna beter sig och anpassa redaktionella lösningar efter detta. 
  • Följer upp arbetet med trafikanalys och briefar redaktionen i vad som gett resultat och vad som inte gjort det, samt föreslår ändringar i arbetssätt. 
  • Ansvar för uppföljning av de digitala målen. 
  • Ansvarig för att planera, projektleda och styra redaktionens arbete med att öka den organiska trafiken till sajten. 

Vi tror att du är journalist i grunden, har en omfattande digital kunskap och har flera års erfarenhet av liknande arbete. Vi tror även att du är en idérik och kreativ person, har många tankar om Metros journalistik och kanaler samt kan bidra med positiv energi till kommande projekt. 

Om tjänsten 
Jobbet är en tillsvidaretjänst på heltid med start så snart som möjligt. 

Ansökan 
Metro välkomnar alla sökande oberoende av funktionsnedsättning, könsidentitet, bakgrund och sexuell läggning. Vi granskar ansökningarna och kallar till intervju löpande. 

Kontakt 
För frågor om tjänsten, kontakta editionschef Henrik Ek, henrik.ek@metro.se eller 070-392 11 01. 
Fackliga frågor besvaras av Maja Schiöler, maja.schioler@metro.se eller 0702-47 66 76.

https://i1.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2018/02/metro_media_house_logo_black_7201.jpg?fit=720%2C378https://i1.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2018/02/metro_media_house_logo_black_7201.jpg?resize=150%2C150MedieJobbSociala MediaStockholm
Vi söker en onlineredaktör vars fokus kommer att ligga på utseende och paketering i våra digitala kanaler. På Metro finns en ung och kreativ redaktion där egna idéer premieras. Du kommer att ha stora möjligheter att själv forma tjänsten för att på bästa sätt hjälpa oss att nå våra...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group