Rollen som marknadschef har under de senaste åren förändrats, så även hos oss.

Vi söker nu en kreativ, modig och passionerad person som älskar att driva leads via digitala kommunikationskanaler ända in i säljprocessen och där begrepp som omni-channel, customer centric och smart data är en naturlig del av din vardag. Vill du leda ett marknadsteam där ni tillsammans bygger er framgång och vara en del av ett framåtdrivande bolag med tydligt kundfokus?

Då kanske du är den Marketing Manager vi söker.

Om rollen
Som Marketing Manager leder du vårt marknadsteam och rapporterar till Commercial Director. I vårt härliga marknadsteam finns idag en skribent, en grafisk formgivare, en analytiker, en marketing automation-specialist, en eventansvarig och en web content manager. Ert uppdrag är att tillsammans förstärka Visma Enterprise position på marknaden genom planerad och proaktiv digital marknadsföring och kampanjorienterad kommunikation, användarvänligt content-for-customer med stort fokus på kundresan. Vi har under hösten 2018 påbörjat ett stort digitalt förändringsarbete och det är nu det gäller, att vi når våra uppsatta mål och samtidigt har roligt på vägen. Tillsammans med dig kommer vi att lyckas. Hur kul låter inte det?

I rollen kommer du bland annat att:

 • Utveckla marknadsstrategin för våra samtliga affärsområden
 • Planera, genomföra, optimera och förvalta digitala kampanjer
 • Ansvara för att driva förändringen av marknadsavdelningen i riktning mot marketing automation i enlighet med Vismas strategier
 • Utveckla och optimera vår webb i syfte att öka trafiken, generera leads och öka konverteringen
 • Aktivt delta i Marknadsgruppen “Visma Sverige”, vilket innebär marknadsplanering för Visma på Sverige-nivå
 • Ansvara för framtagande av årlig marknadsplan, budget och personalansvar för avdelningen

Din placeringsort är i Stockholm

Vem söker vi?
Vi söker dig som vill leda och utveckla andra. För att lyckas i rollen är du trygg i rollen som ledare och har god självkännedom samt mod att fatta beslut. Du har förmågan att skapa tillit och engagemang i en miljö med snabba förändringar och innovation. Som ledare hos oss bör du trivas i en miljö med högt i tak och stark entreprenörsanda. Som Marketing Manager har du en viktig del i att driva vår digitala utveckling framåt, varför vi söker dig som har ett brinnande intresse för marknadsföring, demand generation, lead generation och digitala trender. Vi ser gärna att du har arbetat med digital marknadsföring, innehållsmarknadsföring och Marketing Automation tidigare. Har du en bakgrund inom programvarubranschen ses det som meriterande.

Vidare tror vi att du har

 • Goda ledaregenskaper och ett ansvarstagande för dina egna och medarbetarnas möjligheter att uppnå teamets mål
 • Stort intresse och goda kunskaper för att flytta oss framåt i den digitala mognadstrappan
 • Kunskaper att utveckla det digitala ekosystemet och dess processer inom marknad och sälj
 • Kunskap och erfarenhet för att fortsätta utveckla vår digitala marknadsstrategi som ska inspirera och definiera en tydlig riktning för marknad och säljteamen inom Visma Enterprise
 • Förståelse för affären och erfarenhet av att arbeta tillsammans med sälj
 • Erfarenhet från B2B
 • Kreativt tänkande och kan kommunicera väl i text såväl internt som externt
 • Erfarenhet av offentlig kommunikation och pressuttalanden
Vad erbjuder vi?
Likaväl som vi brinner för att effektivisera affären för våra kunder, brinner vi också för att skapa en god arbetsplats för oss själva. Vi ger dig som medarbetare utrymme för nytänkande och proaktivitet, möjlighet att växa och utvecklas samt utrymme att ta stort eget ansvar. På Visma är vi stolta över våra kompetenta och engagerade medarbetare som delar våra gemensamma värderingar

 • Respekt, Pålitlighet, Innovation, Kompetens och Laganda.

Hos oss får du chansen att jobba i en av Nordens mest expansiva IT-koncerner. På Visma råder en vänlig och öppen företagskultur med högt i tak. Vår koncern kännetecknas av stark framåtanda, prestigelöshet och entreprenörskap. Vi är med och driver debatten kring digitaliseringen och automatiseringen av samhället framåt. Vi är även stolt huvudpartner till Hello World, som verkar för att öka barns och ungdomars intresse för programmering och digitalt skapande.

Vill du veta mer om oss?
Visma Enterprise ingår i Nordens största IT-koncern. Vi levererar lösningar som effektiviserar verksamhetskritiska processer för både privat och offentlig sektor. Den breda produktportföljen rymmer flera marknadsledande system, som Affärslösningar, Personec P, Agda PS, HR-plus, Medvind och Visma Sesam. På våra 12 kontor i Sverige arbetar 360 anställda och våra lösningar producerar fler än 1 650 000 lönespecifikationer varje månad. Läs mer om oss på www.visma.se/enterprise.

Ansökan
Du söker tjänsten via länken. Vi kommer att genomföra urval och kalla till intervjuer löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Dock senast 3 mars 2019.
Vill du ha mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Patric Mure, Commercial Director på
patric.mure@visma.com eller via 070-847 61 84

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Rollen som marknadschef har under de senaste åren förändrats, så även hos oss. Vi söker nu en kreativ, modig och passionerad person som älskar att driva leads via digitala kommunikationskanaler ända in i säljprocessen och där begrepp som omni-channel, customer centric och smart data är en naturlig del av din...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group