Funderat på hur det hade varit att kliva med riktigt tidigt i något som lyckas förändra världen för all framtid?

Då kan rollen som Marketing and Communications Manager på Yepstr vara något för dig.

Från dag ett kommer du ha fullt ägandeskap över vår CAC, vår Customer Acquisition Cost. Du har ansvaret och mandatet att göra det som krävs för att få ner den till en nivå som gör oss till nästa svenska unicorn – vare sig det är Facebookannonser, contentskapande eller annonser på SvD eller i tunnelbanan.

Som vår Marketing and Communications Manager kommer du alltså vara ansvarig för den CAC vi har för beställare, alltså de som söker barnpassning, hundpassning etc. Detta är Yepstrs kärna och när vi lyckats knäcka den nöten så har vi ett bolag som är redo att expandera utanför Sverige.

Vi ser framför oss att du är analytiskt lagd och gillar att testa, optimera och på sikt förstå saker på djupet. Om du gillar att skriva texter, skapa content så är det ett stort plus! Marknadsföring handlar allt mer om copy som du säkert vet. På den lite mer analytiska sidan så har du kanske arbetat med Facebookannonser tidigare eller Google Adwords så du vet hur man sätter upp en kampanj och hur man slår på och av den. Ingen rocket science, men en fördel om man varit där och skruvat tidigare.

Ditt nya jobb

Dina dagar kommer variera stort men trots att det står Manager i titeln så räknar vi med att du är hands-on precis som alla vi andra. Det är så det funkar i en startup Du kan alltså räkna med att initialt lägga ~2 dagar i veckan på att optimera våra annonseringskanaler (Facebook och/eller GA) och leta efter den gyllene marknadsföringsmöjligheter. Idag har vi en extern byrå vi arbetar med – där vi räknar med att du på sikt tar över som kravställare/uppföljare.

Slutligen har vi ett stort behov av både att formulera budskap, komma på innovativa kampanjer samt att skapa content. Full förståelse för att ingen människa kan allt – men så länge du är öppen för att prova så är vi nöjda.

Vad du till slut arbetar med här beror alltså till stor delsnarare på dig – vad du brinner för och är duktig på. Japp, vi har en superduktig designer som du kommer samarbeta med för att ta fram kommunikation som andas Yepstr .

Eftersom detta är en superviktig roll för oss kommer du rapportera direkt till vår VD och grundare, Jacob Rudbäck.

Att jobba i en snabbväxande startup ställer lite annorlunda krav jämfört med att jobba för ett vanligt bolag som “redan går med vinst”…

Här är de saker vi sett hos folk som trivs bäst:

 • Ta hjälp av människorna runt dig. Vi bygger något som ingen byggt tidigare så ingen vet rätt svar.
 • Du taggas verkligen av tanken att göra något meningsfullt på ditt jobb. Att positivt påverka människors liv i stor skala. Kikar man på de som verkligen lyckats och trivs på Yepstr så kan man se att de allihop brinner för att hjälpa ungdomar till framgång.
 • Du är hands-on och gillar att göra saker. Strategi är absolut kul – men det är som mest spännande när man omsätter det i verkligheten och ser resultatet i användarnas händer.
 • Lätt att ha att göra med och gillar att ge dina kollegor ett leende då och då. Allt blir mycket roligare om man har kul samtidigt – speciellt vintertid i Sverige 🙂
 • Du är en positiv realist. Inte en optimist (som bara springer framåt, utan att kika vilka problem som ligger runt hörnet) eller en pessimist (som aldrig ens kommer till skott). Du tar gärna en sekund och spanar framåt – ser vilka hinder som finns och tänker “Ok! Nu räknar vi ut hur vi tar oss runt dem!”

Vad vi letar efter (våra grundkrav):

 • En analytiskt lagd person som gillar att förstå samband och root causes (”blå personlighet”)
 • Erfarenhet av någon form av digital marknadsföring – Facebook / Google adwords etc.
 • Excel-vana (eller numbers eller vad du än föredrar)
 • Flytande svenska och engelska

Plus i kanten:

 • Content eller copywriting-erfarenhet
 • Tidigare erfarenhet av att skala upp en startup
 • Tidigare budgetansvar
 • Ytterligare analysverktyg – Appsflyer, Mixpanel
 • Erfarenhet av att arbeta med externa marknadsföringsbyråer
 • Email marketing erfarenhet
 • Ledarskapserfarenhet

Vad vi erbjuder:

Tar man risken och kliver med såhär tidigt så tycker vi att det är fullständigt självklart att man skall belönas ordentligt när vi lyckas. När din prövoperiod är över kommer du därför erbjudas att bli delägare via teckningsoptioner. Din lön har en fast komponent samt ett provisionsupplägg.

Du är, och kommer bli behandlad som en delägare av Yepstr från dag 1. Detta innebär total frihet – arbeta varifrån du vill och när du är som mest produktiv. Vi bryr oss inte – så länge du tar lika väl hand om ditt företag som vi.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Funderat på hur det hade varit att kliva med riktigt tidigt i något som lyckas förändra världen för all framtid? Då kan rollen som Marketing and Communications Manager på Yepstr vara något för dig. Från dag ett kommer du ha fullt ägandeskap över vår CAC, vår Customer Acquisition Cost. Du har...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group