Kommunikationsfunktionen är en viktig del av verksamhetsstödet vid skolan för Industriell Teknik och Management (ITM). I dagsläget består kommunikationsfunktionen av en person – kommunikationsansvarig – och vi är nu i ett skede där vi vill utöka funktionen med två nya medarbetare. Eftersom tjänsten inte finns för nuvarande kan du i viss mån kan ha möjlighet att påverka arbetsuppgifterna.

Vi söker en kommunikatör med inriktning mot webb!

I rollen som kommunikatör med inriktning mot webb kommer du att stötta verksamheten med det primära uppdraget att skapa, samordna och förvalta innehåll på skolans webbsidor.

Funktionen innebär en såväl stödjande som operativ roll, där du i samråd med verksamheten skapar, redigerar och strukturerar innehåll på intranätet och den externa webben. Rollen kommer att innebära ett varierat arbete med dels personliga möten, dels självständigt arbete med såväl nyhetsproduktion som långsiktig planering av strategi för intranätet. Du kommer att ingå i nätverk med KTH:s centrala kommunikationsavdelning samt ha en samordnande roll för ITM:s webbredaktörer.

Utöver ovanstående, kommer du även att arbeta med internkommunikation där du som del av verksamhetsstödet stöttar chefer och medarbetare i frågor rörande kommunikation. ITM-skolan har sju civilingenjörsutbildningar samt ett antal masterutbildningar där som du också kommer ha en roll att arbeta med kommunikationen kring våra utbildningar., Vidare kommer du att medverka vid event samt producera grafiskt material.

Eftersom rollerna är nya och inte finns i dagsläget, har du i viss mån möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter på sikt.

Tjänsten passar dig som brinner för ”det kreativa skrivandet”, och har en förmåga att omvandla sedvanlig information till intresseväckande texter. Trivs du i en nätverkande roll i en dynamisk organisation kommer den här tjänsten passa dig perfekt. Här förväntas du ha en expertisroll inom kommunikation, där vi tror att din förmåga att förstå verksamhetens behov samtidigt som du arbetar metodiskt och strukturerat kommer att vara framgångsfaktorer för att lyckas.

Tjänsten avser tillsvidareanställning, där KTH tillämpar 6 månaders provtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant utbildningsbakgrund, exempelvis inom medie- och kommunikationsvetenskap, eller motsvarande. För att kvalificeras för tjänsten har du några års erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter, gärna från en större organisation. Erfarenhet av webbkommunikation är ett krav för tjänsten, där din förmåga att skapa stilistiska texter på svenska är av största väsentlighet. Mycket goda kunskaper i engelska är också krav för tjänsten.

Det är meriterande om du har erfarenhet av webbpubliceringsverktyget Polopoly. Vi ser också gärna att du arbetat med kommunikation på sociala medier och/eller rörligt material som videoproduktion samt har erfarenhet av InDesign, då grafisk formgivning kan ingå i arbetsuppgifterna.

Som person har du en god förmåga att arbeta självständigt som i grupp. Du är kommunikativ i dels dina skriftliga framställningar, dels din förmåga att skapa förståelse för verksamhetens behov. Du är strukturerad i ditt arbete, vilket bidrar till det arbete som du planerar och genomför, följs upp och utvärderas kontinuerligt. Vi söker en kreativ ”doer” med förmåga att identifiera förbättringsförslag. Eftersom du i tjänsten kommer att ha kontakt med personer på olika nivåer, är det viktigt att du är servicefokuserad och prestigelös samt att du har lätt att möta människor i olika sammanhang.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Kommunikationsfunktionen är en viktig del av verksamhetsstödet vid skolan för Industriell Teknik och Management (ITM). I dagsläget består kommunikationsfunktionen av en person – kommunikationsansvarig – och vi är nu i ett skede där vi vill utöka funktionen med två nya medarbetare. Eftersom tjänsten inte finns för nuvarande kan du...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group