Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

Kommunikationsstaben på Statens fastighetsverk ansvarar för myndighetens övergripande interna och externa kommunikation. Enheten ska stödja övriga myndigheten i kommunikationsfrågor och verka för enhetlighet i såväl intern som extern kommunikation i linje med målen för myndighetens verksamhet. Att arbeta med kommunikation på Statens fastighetsverk är varierande och händelserikt. På kommunikationsstaben är vi 10 medarbetare med olika ansvarsområden.

Din roll
I den här rollen ansvarar du för hela kommunikationsprocessen, från analys och planering till genomförande och uppföljning. Du samordnar ditt arbete med andra intressenter, så väl internt som externt. I din roll kommer du att ansvara för både strategiskt, taktiskt och operativt arbete, till exempel målgruppsanalys, kommunikationsplanering, rådgivning, budskapsutformning, kanalval, produktion, publicering och utvärdering. Du kommer också att ha viss mediakontakt.

Våra fastigheter finns över hela landet, vilket kan innebära en del resor.

Din profil
Vi vill att du som söker har högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande utbildning som bedöms likvärdig. Du har minst 5 års erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete. Du har erfarenhet av att producera rörligt material och goda kunskaper i webbpubliceringsverktyg så som exempelvis Episerver och Sharepoint. Vi ser också att du behöver ha erfarenhet av att jobba med innehåll i sociala medier. Du har dessutom mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet från arbete inom press, radio eller tv.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver som person vara samarbetsorienterad och relationsskapande. Du är ambitiös och har ett lösningsorienterat arbetssätt.

Mer information
SFV tillämpar normalt provanställning.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Sista ansökningsdag är 2020-01-26. Vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group