SLU Artdatabanken är ett kunskapscentrum för Sveriges arter och naturtyper. Vi bidrar till en hållbar förvaltning av naturresurser genom att samla in, analysera och tillgängliggöra data samt beskriva och presentera fakta om biologisk mångfald. Vi samverkar både nationellt och internationellt med naturvårdsnyttan i fokus. Vi är 6 kommunikatörer som ansvarar för all intern och extern kommunikation på Artdatabanken, vår roll är att säkerställa att vi hittas, syns, används och blir rätt uppfattade.

Arbetsuppgifter:

Som kommunikatör på SLU Artdatabanken kommer en stor del av ditt arbete bestå av att producera (både text och film) och publicera innehåll i våra kanaler. Du kommer också att analysera och identifiera kommunikationsbehov, planera och genomföra marknadsförings- och kommunikationsinsatser och även följa upp och utvärdera arbetet i syfte att sprida information om Sveriges flora och fauna och öka intresset och engagemanget för biologisk mångfald. I arbetsuppgifterna ingår även att arbeta med program och marknadsföring av vår årliga naturvårdskonferens.

Kvalifikationer:

Du ska ha högskoleutbildning eller motsvarande inom journalistik, kommunikation samt i biologi. Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med nyhetsjournalistik, filmproduktion och med sociala medier. Du ska också ha erfarenhet av samverkansprojekt mellan företag/organisationer. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av Episerver. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arrangera konferenser.

Du ska ha lätt för att samarbeta och bygga goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationUppsala
SLU Artdatabanken är ett kunskapscentrum för Sveriges arter och naturtyper. Vi bidrar till en hållbar förvaltning av naturresurser genom att samla in, analysera och tillgängliggöra data samt beskriva och presentera fakta om biologisk mångfald. Vi samverkar både nationellt och internationellt med naturvårdsnyttan i fokus. Vi är 6 kommunikatörer som...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group