Skatteverket skapar samhällsnytta och har ett högt förtroende hos allmänhet och företag. Vi tänker nytt och befinner oss i ständig utveckling. Nyfikenhet och ständigt lärande är förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb hos oss.

Vår grundsyn är att vi är till för medborgarna. Vi utgår från att alla vill göra rätt för sig, och vi betraktar varje möte som en möjlighet att ytterligare öka förtroendet för vår verksamhet. Alla som kommer i kontakt med oss ska uppfatta oss som offensiva, pålitliga och hjälpsamma.

Skatteverkets kommunikationsavdelning tillhör Skatteverkets huvudkontor och består av ett 30-tal medarbetare. Vi har det övergripande ansvaret för myndighetens externa och interna kommunikation, och vi lägger stor vikt vid att arbeta integrerat för att hålla ihop hela kommunikationsprocessen. Vi är mitt inne i ett spännande förändringsarbete för att på bästa sätt möta morgondagens behov hos våra målgrupper.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med strategier och utveckling av sociala medier. I arbetet ingår att leda uppdrag, operativ och strategisk rådgivning vid framförallt redaktionell utveckling av Skatteverkets sociala medier och andra digitala kanaler.

Du kommer även att skapa och kvalitetsgranska innehåll i våra sociala medier, på webbplatsen och publicera i webbpubliceringsverktyget Sitevision. Du kommer också att arbeta gentemot press och media med frågor till presstjänsten.

Arbetet innebär många kontakter med experter i organisationen.

Vi söker dig som

  • har en akademisk utbildning inom området information/kommunikation, journalistik eller annan eftergymnasial utbildning som bedöms likvärdig.
  • har dokumenterad och aktuell erfarenhet av operativt och strategiskt arbete med och utveckling av sociala medier och andra digitala kanaler
  • har dokumenterad och aktuell erfarenhet av att leda uppdrag eller projekt
  • har stor kunskap om och erfarenhet av att arbeta med Twitter, Instagram, LinkedIn och Facebook
  • har dokumenterad och aktuell erfarenhet av arbete med pressfrågor
  • har mycket hög digital mognad och ser vikten av att arbeta med integrerad kommunikation
  • har erfarenhet av stora komplexa webbplatser och av andra digitala kanaler
  • är kompetent inom användbarhet och tillgänglighet på det digitala området
  • har lätt att se helheten, prioritera och snabbt sätta dig in i nya sammanhang och ämnen
  • har lätt att knyta kontakter och samarbeta med olika delar av en stor organisation.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med information och kommunikation i offentlig verksamhet och som skrivande journalist på någon medieredaktion.

Du ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Ansök här.

https://i2.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/02/pr.jpg?fit=1024%2C640https://i2.wp.com/mediejobb.info/wp-content/uploads/2017/02/pr.jpg?resize=150%2C150MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Skatteverket skapar samhällsnytta och har ett högt förtroende hos allmänhet och företag. Vi tänker nytt och befinner oss i ständig utveckling. Nyfikenhet och ständigt lärande är förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb hos oss. Vår grundsyn är att vi är till för medborgarna. Vi utgår från att alla...