Koncernstab kommunikations uppdrag är att med professionella kommunikationsinsatser bidra till att stärka Region Skånes varumärke samt till förverkligande av verksamhetsmål, politiska beslut och vision. Region Skåne verkar för att ha en hög servicenivå på vårt press- och sociala mediearbete utifrån att vi är en offentlig organisation som strävar efter transparens, tillgänglighet och tydlighet.

Vi söker nu en kommunikatör för en visstidsanställning som kan stötta oss i arbetet med webb och sociala medier.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som kommunikatör med inriktning inom webb och sociala medier innebär att du är anställd på Koncernstab kommunikation, men till vardags arbetar du i nära samarbete med Region Skånes avdelning för regional utveckling. Du kommer ingå i ett mindre team på två till tre personer som arbetar med samma uppdragsgivare och ni arbetar alltid utifrån Region Skånes övergripande uppdrag och krav på sammanhållen kommunikation.

I rollen som kommunikatör arbetar du främst som redaktör för ett flertal webbsidor (Episerver och WordPress) samt ansvarar för våra konton på sociala medier (Facebook, Instagram, LinkedIn och Twitter). Det är en fördel om du har ett starkt driv och vill utveckla vår digitala närvaro på ett professionellt sätt. En stor del av arbetet är operativt och du kommer ha ett nära samarbete med erfarna kommunikationsstrateger i teamet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsutbildning samt erfarenhet av kommunikatörsyrket. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Vidare är du en vass skribent och kan hitta budskap som når fram och ger effekt. Du är van att arbeta med sociala medier och kan sammanfatta och göra komplicerat innehåll enklare. Därutöver är du duktig på att hitta de intressanta vinklarna i material och texter. Du är också van att arbeta med webb, gärna Episerver och WordPress, och vet hur en webbtext ska se ut. Det är en fördel om du har erfarenhet av nyhetsbrev och programmet Emarketeer. Du behärskar Officepaketet fullt ut och det är en fördel om du är duktig på att skapa presentationer i Powerpoint.

För att trivas i tjänsten krävs det att du kan hantera ett stort antal uppdrag parallellt. Vidare har du förmåga att planera och prioritera ditt dagliga och långsiktiga arbete både självständigt och tillsammans med dina närmaste kollegor. Du tar initiativ och har en vilja att driva dina ansvarsområden självständigt. Om du dessutom snabbt kan ta till dig komplexa sammanhang, bedöma kommunikationsbehov och är en duktig skribent som kan omvandla invecklade texter till slagkraftig SoMe-copy är du kanske rätt person för den här tjänsten. Som person är du en trygg teamspelare som är bra på att bygga relationer och har ett prestigelöst förhållningssätt både till kollegor och uppdragsgivare. Stor hänsyn tas till personliga egenskaper. Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontoret arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljöfrågor, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Vi är drygt 800 medarbetare och våra arbetsplatser finns främst i Kristianstad och i Västra Hamnen i Malmö.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationMalmö
Koncernstab kommunikations uppdrag är att med professionella kommunikationsinsatser bidra till att stärka Region Skånes varumärke samt till förverkligande av verksamhetsmål, politiska beslut och vision. Region Skåne verkar för att ha en hög servicenivå på vårt press- och sociala mediearbete utifrån att vi är en offentlig organisation som strävar efter...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group