Vi som arbetar i Lysekils kommun har några av Sveriges viktigaste jobb – vi gör skillnad i människors vardag och bygger ett samhälle för alla. Vårt jobb är att ge invånarna i Lysekils kommun service, stöd och hjälp och tillsammans utvecklar vi verksamheten.

Ett liv i Lysekils kommun är ett liv nära havet och naturen – här finns möjlighet till både eftertanke och äventyr i en av Bohusläns vackra kustkommuner. På www.livetilysekil får du veta mer om hur ett liv i vår kommun kan se ut.

Vår vision: Lysekils kommun är en hållbar och attraktiv kommun året runt som kännetecknas av kreativitet och framtidstro. Lysekil är en självklar mötesplats och ledande inom maritima näringar.

 

Beskrivning

Vi söker en kommunikatör med framtiden i sikte och med bred kunskap om kommunikationsområdet.

Lysekils kommun har två kommunikatörer där du kommer att ha samordningsansvaret. Organisatoriskt tillhör kommunikatörerna avdelningen för verksamhetsstöd på kommunstyrelseförvaltningen.


Arbetsuppgifter

Kommunikationsplanering och kommunikationsstöd
Du kommer att stötta chefer och projektledare i olika typer av kommunikationsfrägor och det är därför viktigt att du kan coacha, stötta och kommunikationsplanera.

Producera nyheter och fotografera
Du har redaktionellt ansvar för alla Lysekils kommuns digitala kanaler och producerar nyheter, inlägg och olika former av texter. Du kommer även att fotografera och göra enkel efterbearbetning av dina foton.

Hantera digitala kanaler
I rollen ingår daglig publicering på intranätet, extern webbplats och sociala medier. Vi ser därför gärna att du har erfarenhet av något CMS-system för webbpublicering, Lysekils kommun använder sig av Sitevision.

Mediehantering och omvärldsbevakning
Med utgångspunkt från Lysekils kommuns riktlinjer stöttar du kommunens chefer i frågor som rör press och media. Du stöttar också i omvärldsbevakningen kring Lysekils kommun.

Kriskommunikation
I rollen ingår kriskommunikationsansvar för Lysekils kommun och du kommer att leda och utbilda kommunens krisinformationsgrupp.

Kommundirektörens ledningsgrupp
Du ingår i kommundirektörens ledningsgrupp och är ett stöd till såväl kommundirektör som förvaltningschefer i olika kommunikationsfrågor och aktiviteter.

Strategier
Du ansvarar för att ta fram relevanta strategidokument som för Lysekils kommuns kommunikationsarbete framåt.

Varumärke/evenemang
Leda det strategiska varumärkesarbetet och vara kommunikationsstöd vid evenemang.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen med medie- och kommunikationsvetenskap som huvudämne, alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet som bedöms likvärdig.

Du är en god skribent och vi ser gärna att du har erfarenhet av att coacha och leda andra. Meriterande är också erfarenhet av regelverket kring tillgänglighet på webben samt erfarenhet av något CMS-system för webbpublicering.

Som person ser vi att du är självgående och har god kommunikativ förmåga.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationLysekils
Vi som arbetar i Lysekils kommun har några av Sveriges viktigaste jobb – vi gör skillnad i människors vardag och bygger ett samhälle för alla. Vårt jobb är att ge invånarna i Lysekils kommun service, stöd och hjälp och tillsammans utvecklar vi verksamheten. Ett liv i Lysekils kommun är ett...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group