Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Forskargruppen
Lund University Diabetes Centre (LUDC; www.ludc.lu.se) är ett av världens största diabetescenter med cirka 300 anställda (forskare och övrig personal) som arbetar för att förebygga diabetes samt förbättra diagnostik och behandling av diabetes. För att nå dessa mål arbetar vi vid centret för att kombinera expertis inom genetik, epidemiologi, bioinformatik, molekylär- och cellbiologi, fysiologi, klinisk diabetes och endokrinologi. LUDC har en stor samling biobanker och databaser med helgenomsdata länkat till nationella register med information rörande sjukdomsuppkomst och sjukdomsförlopp, såväl som länkat till register rörande behandling och respons på behandling. Centret har egna plattformar för de flesta molekylära genetiska metoder och metabolomik. Omics data kombinerat med utförliga fenotypdata möjliggör att vi kan använda oss av ”systems medicine” för att förstå komplexiteten av diabetes. En viktig del för LUDC är att utveckla individanpassad behandling för att förbättra hälsan och livskvaliteten för patienter med diabetes.

Inom LUDC värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra och vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi söker härmed en driven kommunikatör för diabetesportalen.se, och andra plattformars räkning. Anställningen är tidsbegränsad under 8 månader, omfattning 50 % och med tillträdesdatum 1 Maj 2021.

Arbetsuppgifter
Skriva om diabetes-relaterade forskningsnyheter samt featurematerial. Diabetesportalens målgrupp är intresserad allmänhet, patienter och anhöriga därav att texterna ska vara populärvetenskapligt hållna. Uppslag till nyheterna kommer från internationella eller nationella medicinska tidskrifter.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

  • Utbildning i journalistik/kommunikation eller motsvarande arbetslivserfarenheter.
  • Tidigare erfarenhet av att läsa vetenskapliga medicinska artiklar och att bearbeta dem på ett journalistiskt sätt inför publicering samt ha en känsla för målgruppens intressen och kunskapsnivå.
  • Språket på diabetesportalen är svenska men för anställningen krävs även goda kunskaper i engelska.
  • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är ett krav. Du ska därför tidigare ha arbetat som medicinjournalist och har erfarenhet av vad det innebär att vara redaktör för en medicinsk forskningssajt.
  • Erfarenhet av att ha skrivit diabetesrelaterade nyheter och artiklar och har förståelse för diabetesrelaterad forskning.

Stor vikt kommer att lägga på personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du är noggrann, självständig och att du har en ”näsa” för nyheter inom området.

Meriterande för anställningen är:

  • Erfarenhet från tidigare arbete vid Lunds universitet är också ett plus.

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Villkor
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationLund
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group