Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?

Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision ”Meningsfullt liv i Luleå”. Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Folkhälsa och hälso- och sjukvård, Stöd och service, Socialpsykiatri och öppenvård, Myndighetsutövning socialtjänst samt Vård och omsorg.

Arbetsuppgifter:

Är du en fena på kommunikation och söker nya utmaningar där du får arbeta med kreativa lösningar? Då vill vi spela roll tillsammans med dig!

Luleå kommuns verksamhetsområde Folkhälsa i Socialförvaltningen innefattar råd- och stödverksamheter till kommunens medborgare. Syftet med verksamheten är att tidigt förebygga sociala problem och social utestängning genom att erbjuda råd och stöd. Vi söker nu en kommunikatör till vårt team som får vara med och genom ett agilt arbetssätt utforma sitt uppdrag.

Som kommunikatör hos oss blir du viktig genom att du hittar sätt att förmedla lättillgänglig information om Folkhälsans råd- och stödverksamheter till våra medborgare. I rollen får du möjlighet att arbeta självständigt och strategiskt med extern kommunikation. Du hittar sätt att marknadsföra Folkhälsans råd- och stödverksamheter genom att kartlägga på vilka språk, i vilka forum samt på vilket sätt informationen ska förmedlas till medborgare. Du får arbeta aktivt med att knyta kontakter då kartläggningen sker i samverkan med Folkhälsans verksamheter samt externa aktörer. En del av dina arbetsuppgifter är att utforma en bild- och fotobank som ska användas för att förstärka budskapet om råd- och stödverksamheterna. I teamet bidrar du med engagemang, ansvar och kompetens men framför allt arbetsglädje.

Hos oss erbjuds du ett omväxlande arbete. Du får en unik inblick i många olika verksamheter och en bred förståelse för Socialförvaltningens uppdrag. Vi tycker det är viktigt med kompetensutveckling och förutom utbildning får du möjlighet till ett brett nätverk, studiebesök och föreläsningar. Inom ramen för ditt uppdrag erbjuds du stöd och inspiration som du behöver för att utvecklas inom ditt arbetsområde. Du har flexibel arbetstid och friskvårdsförmån som underlättar samspelet mellan arbete, fritid och familjeliv.

Kvalifikationer:

Vem är du?
Vi söker dig som är självgående och strukturerad. Du har en god kommunikativ och analytisk förmåga samt bidrar med kreativa lösningar. Du är nyfiken och trivs med att bygga nya relationer. Du är mån om att leverera med hög kvalitet, är initiativrik och har en god samarbetsförmåga. Du har ett genuint intresse för form och bild samt att förmedla budskap.

Vi söker dig som
– har universitetsexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig

  • har erfarenhet av fotografering och/eller bildhantering
  • har god digital kompetens och goda datorkunskaper (Office 365, Teams)
  • har goda kunskaper i svenska i både tal, skrift och läsförståelse samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete med moderna kommunikationsvägar
  • har erfarenhet av arbete med projektledning
Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Hos oss spelar du roll!
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationLuleå
Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt;...


Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group