Kalmar läns museum är ett av landets största länsmuseum och en stiftelse med ett regionalt uppdrag att levandegöra och bevara kulturarvet. Vår vision Kulturarv i vardagen – berikar och berör är vår grund att stå på. Vår arbetsplats präglas av ett förhållningssätt som bygger på värdeorden samhällsnytta, kunskap och tillsammans. För oss är kulturarv och historieberättande centralt i verksamheten, med berättelsen i fokus skapar vi nyfikenhet och lust att lära mer. Vi arbetar inom fem verksamhetsområden; arkeologi, byggnadsvård, kulturmiljöpedagogik/utställningar, Arkiv-Bibliotek-Samlingar och konservering. Som stödverksamhet till dessa finns kansli- och serviceenheten samt marknadsenheten med bland annat butik, reception och restaurang Ångkvarnen. Vi är runt 90 medarbetare inom våra olika verksamheter. Till besöksmålet Kalmar läns museum kommer runt 90 000 besökare varje år men vi möter desto fler runtom i länet, nationellt och även internationellt.

Beskrivning

Museets marknadsenhet består av marknad/kommunikation, reception och restaurang. De som arbetar inom marknad/kommunikation är marknadschef och en grafiker. Du blir en del av marknadsenheten och rapporterar direkt till marknadschef. Hos oss består vardagen av ett varierat arbetsflöde där vi kan bli involverade i allt från utställningsproduktion, en inspelning för våra livesändningar, fungera som stöd för en presskonferens till att skriva en kommunikationsplan för ett internationellt projekt. Kort sagt, vi garanterar dig en arbetsmiljö präglad av kreativitet, lust och variation. Hos oss arbetar vi tillsammans för museets framgång där alla är med och bidrar till att ständigt öka vår kunskap och kompetens. Därför är det självklart att var och en bidrar till sin och sina kollegors utveckling.


Arbetsuppgifter

I det dagliga arbetet driver och utvecklar du Kalmar läns museums interna och externa kommunikationsarbete och fungerar som ett stöd för verksamheten i kommunikationsfrågor. Du arbetar strukturerat och kreativt utifrån de mål och förväntningar som finns på ett framåtsträvande och utvecklande länsmuseum. Vardagen styrs utifrån verksamhetens behov vilket innebär att du får arbeta med både strategiska och operativa aktiviteter som, både på kort och lång sikt, bygger och utvecklar museets varumärke. En betydande del av arbetet är att fungera som kommunikatör i museets alla projekt, både på regional, nationell och internationell nivå. Du ansvarar för produktion och framtagning av trycksaker, informations- och marknadskommunikation via webb, sociala medier och utskick m.m., interna och externa nyhetsbrev, museets mediebank samt bistår all personal med presentationsmaterial. Våra digitala kanaler arbetar vi med dagligen. Utöver sociala medier är det mycket fokus på vår hemsida, våra livesändningar, museets podcast och LinkedIn. Du bistår marknadschef inom mer strategiska kommunikationsfrågor såsom framtagande och implementering av övergripande marknads- och kommunikationsplaner, mediabemötande, omvärldsbevakning och internt kommunikationsarbete.


Kvalifikationer

Nu söker vi dig som har en akademisk utbildning inom media- och kommunikation eller liknande som vi anser relevant för tjänsten. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom området, har erfarenhet av att ge råd och stöd inom kommunikation till chefer, ledningsgrupp och medarbetare med gott resultat. Du har en bredd i din kompetens som gör att du kan arbeta med mycket varierande arbetsuppgifter. Kunskap om och erfarenhet av att jobba i digitala kanaler är ett krav, vi jobbar mycket med annonsering i till exempel sociala medier. Text, bild och film är ditt viktigaste redskap och du ska vara skicklig på att formulera dig mot olika målgrupper. Du är bekväm med InDesign, photoshop och Illustrator och kan arbeta självständigt i dessa program.

Vi ser gärna att du har arbetet med nudging, kommunicerat hållbarhetsfrågor och hållit och genomfört olika kampanjarbeten. Även kriskommunikation och kännedom om en politiskt styrd verksamhet och styrning är meriterande.

Flytande i svenska i tal och skrift samt körkort är ett krav. Vi ser det meriterande om du behärskar Adobe Premiere och Audition samt har erfarenhet av enklare filmproduktion och fotografering. För att trivas hos oss och lyckas i rollen ser vi att du har lätt för att samarbeta, har en uppsökande förmåga, är kreativ och initiativtagande vilket skapar och leder till resultat. Hos oss värderar vi bra bemötande och respekt för varandra högt. Du har en god förståelse för hur människor hanterar och tar till sig information, är tydlig i din kommunikation och har en förmåga att kunna planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Vi kan komma att efterfråga arbetsprover i form av text, foto, video och grafisk formgivning vid intervjutillfället. Vi vill inte att du skickar in det med din ansökan i första skedet.

Villkor

Vi undanber oss kontakt med annonsörer, bemanningsföretag och liknande under rekryteringen. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning. 100% dagtid. Resor i länet förekommer.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationKalmar
Kalmar läns museum är ett av landets största länsmuseum och en stiftelse med ett regionalt uppdrag att levandegöra och bevara kulturarvet. Vår vision Kulturarv i vardagen – berikar och berör är vår grund att stå på. Vår arbetsplats präglas av ett förhållningssätt som bygger på värdeorden samhällsnytta, kunskap och...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group