Vill du arbeta med ett varumärke som binder samman tradition, hållbarhet och utveckling? Vill du vara guide på en spännande resa med målet att få fler människor intresserade av slöjd och hantverk? Visste du t.ex. att tusentals fotbollar som säljs i svenska sportaffärer är sydda för hand och att en elitfotbollspelare aldrig skulle acceptera en maskinsydd fotboll? Med budskap som detta i din verktygslåda blir ditt uppdrag att skapa opinion och engagemang för den ideella föreningen Hemslöjden, Hemslöjdens förlag samt tidningen Hemslöjd.

Vad kan Hemslöjden erbjuda dig?

Vi erbjuder en intressant heltidstjänst där du får använda både hjärna och hjärta. Du blir en central person i organisationen och rapporterar direkt till VD. Hemslöjden är en spännande arbetsplats där det alltid är något kul på gång och projekten avlöser varandra. Vårt kreativa och ambitiösa team sitter i lokaler centralt på Södermalm och alla våra anställda jobbar under målstyrd arbetstid med betald friskvårdstid.

Arbetsuppgifter

  • Skapa kommunikation som tydligt knyter an Hemslöjden med omvärldsaktuella teman.
  • Samordna kommunikationen mellan Hemslöjden, Hemslöjdens förlag och tidningen Hemslöjd.
  • Aktivt arbeta med affärsutveckling genom ny teknik och utbildningsmaterial exempelvis för att stärka slöjdens ställning i skolan.
  • Utveckla, genomföra och utvärdera säljande och varumärkesbyggande aktiviteter som involverar verksamhetens tre förgreningar.
  • Ta fram kommunikationskoncept som bidrar till att vårt utbud paketeras på ett attraktivt sätt
  • Planera, producera och följa upp digitala marknadsföringskampanjer.
  • Producera och publicera redaktionellt innehåll för våra digitala kanaler såsom intervjuer, artiklar, foto och film.
  • Arbeta med att öka engagemanget för Hemslöjden genom interna och externa ambassadörer.
  • Fungera som stödfunktion för medlemsföreningarna i kommunikationsfrågor så som PR-bearbetning på lokal nivå samt med föreningenarnas utveckling av digital kommunikation.

Vem är du?  

Vi söker dig som är en skicklig kommunikatör och kan engagera personer i såväl digitala kanaler som i tryck, på mässor och events. Du har bred kunskap om varumärkesbyggnad och är vass på sociala medier och optimering av innehåll. Du har god kunskap om det journalistiska uppdraget och är en utmärkt skapare av redaktionellt innehåll. Du har högskoleutbildning inom media och kommunikation, journalistik eller likvärdig utbildning och minst tre års arbetslivserfarenhet från liknande arbete. Alternativt  har du gymnasium eller likvärdig utbildning samt fem års arbetslivserfarenhet som kommunikatör. Du är en utmärkt projektledare och har ett stort nätverk. Vi önskar att du är van vid att arbeta i bildbehandlingsprogram som Photoshop och InDesign och att du har ett gott öga för bildmässig kvalitet. Du har förmågan att sy ihop kommunikationsinsatser som involverar verksamhetens tre förgreningar och hitta sätt för dem att stärka varandra kommunikativt. Du bör vara intresserad av mångfaldsfrågor och arbeta med fingertoppskänsla inom detta område. Du talar svenska och engelska flytande samt gärna ytterligare språk.

Ansökan

I denna process samarbetar Hemslöjden med rekryteringsföretaget First Reserve. En avgörande framgångsfaktor för varje företag är att tillgodogöra sig människors olikheter. Därför strävar First Reserve efter mångfald i alla tillsättningar.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Vill du arbeta med ett varumärke som binder samman tradition, hållbarhet och utveckling? Vill du vara guide på en spännande resa med målet att få fler människor intresserade av slöjd och hantverk? Visste du t.ex. att tusentals fotbollar som säljs i svenska sportaffärer är sydda för hand och att...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group