Kommunledningskontoret är kommunstyrelsens organ för ledning, tillsyn och samordning. Förvaltningen ansvarar för övergripande utvecklingsfrågor och gemensamma funktioner inom ekonomi, personal, kansli, IT, tillväxt och kommunikation.

Kommunikationsavdelningen med 14 medarbetare ansvarar för kommunens övergripande kommunikationsarbete och omfattar även medborgarservice med reception, växel och servicekontor. Kommunikationsenheten fungerar som intern rådgivare och stödfunktion i kommunikationsfrågor och har ett starkt utvecklingsfokus. I ansvarsområdet ingår webbplats och intranät, sociala medier, grafisk profil, mediekontakter, krisinformation, reklambyråavtal och övergripande marknadsföring. Hässleholms kommun har nyligen lanserat en ny webbplats och ett nytt socialt intranät. Vi arbetar i SiteVision.

Kommunikationsavdelningen söker nu en kommunikatör med inriktning mot digitala medier och grafisk formgivning.

Arbetsuppgifter:
Vi söker en kommunikatör som vill vara med och utveckla Hässleholms kommunikationsverksamhet tillsammans med övriga medarbetare. Tjänsten är placerad på den centrala kommunikationsenheten som ansvarar för kommunens övergripande interna och externa kommunikation.

Eftersom enheten är liten kan arbetsuppgifterna variera, men tyngdpunkten ligger på att planera och genomföra kommunikationsinsatser, med inriktning mot digitala medier och grafisk formgivning. Du blir huvudredaktör för innehållet i våra olika digitala kanaler – webb, intranät och sociala medier. Det innebär också utbildning av förvaltningarnas redaktörer. Du arbetar med viss grafisk produktion och är ansvarig för utveckling och tillämpning av kommunens grafiska profil. I arbetsuppgifterna ingår även hantering av nyhetsbrev och bildbank.

Vi erbjuder ett stimulerande arbete i kreativ miljö som ger stort utrymme för egna idéer. Samtidigt ställs höga krav på självständighet, ansvarstagande och initiativförmåga.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom kommunikationsområdet, eller motsvarande erfarenhet/utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi ser helst att du har några års erfarenhet av arbete som informatör/kommunikatör, gärna i en politiskt styrd organisation. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska och har goda kunskaper i engelska. Du ska ha stor vana av att arbeta med webb, sociala medier och grafisk formgivning samt ha goda kunskaper i Officepaketet och Adobe CS. Du är bra på att bearbeta texter och anpassa budskap och tilltal till olika målgrupper.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker en engagerad och utvecklingsinriktad medarbetare som har god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du är kommunikativ, pedagogisk, lyhörd och driven. Du bör ha en hög servicekänsla och ska klara att arbeta under tidspress och periodvis i högt tempo.

Till din ansökan får du gärna bifoga ett exempel på en grafisk formgivning du gjort.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor kring tjänsten, kontakta kommunikationschef Hanna Gardell på tfn 0709-81 83 48 eller hanna.gardell@hassleholm.se.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationHässleholm
Kommunledningskontoret är kommunstyrelsens organ för ledning, tillsyn och samordning. Förvaltningen ansvarar för övergripande utvecklingsfrågor och gemensamma funktioner inom ekonomi, personal, kansli, IT, tillväxt och kommunikation. Kommunikationsavdelningen med 14 medarbetare ansvarar för kommunens övergripande kommunikationsarbete och omfattar även medborgarservice med reception, växel och servicekontor. Kommunikationsenheten fungerar som intern rådgivare och stödfunktion...