Som kommunikatör tillhör du kommunstyrelseförvaltningen och rapporterar till kommunikationschefen men har någon av våra förvaltningar som ditt bevakningsområde. Du sitter fysiskt placerad ute på förvaltningen tillsammans med den kommunikationsstrateg som är kopplad till respektive förvaltning. Du arbetar 80% på förvaltningen och 20% med kommunövergripande digital kommunikation.
På förvaltningen styr och vägleder du kommunikativa ageranden och arbetar målgruppsanpassat med innehåll, struktur och teknologi. Verksamheterna har mycket spännande att kommunicera ut, i din roll ligger att hantera dessa flöden, ofta med hjälp utav en byrå. Du planerar och följer upp den digitala verksamheten samt identifierar behov av vidareutveckling. Vidare stöttar du förvaltningens personal i att utveckla sin kommunikationsförmåga, då särskilt de lokalt utsedda webbredaktörerna. Som kommunikatör kan du även ha en koordinerande/samordnande funktion och du jobbar aktivt med att bygga ett konstruktivt samarbete med dina kollegor.

Kvalifikationer
– Akademisk examen i medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller annan jämförbar utbildning

  • Minst fem års arbetslivserfarenhet av digital kommunikation; operativ och strategisk
  • Erfarenhet av olika typer av kommunikation; sociala medier, webb, film, text
  • Erfarenhet av att utvärdera kommunikativt arbete
  • Erfarenhet av projektarbete och projektstyrning
  • Erfarenhet av produktionsledning
  • Erfarenhet av planering och styrning av digital kommunikation

Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation är meriterande.

Personliga kompetenser
Du är duktig på att strukturera och planera ditt arbete och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga, i tal och skrift, på svenska såväl som engelska. Du har förmågan att lyssna och är duktig på att bygga nätverk och relationer. Vi tror att du är effektiv och kan hantera väldigt många parallella engagemang i ett högt tempo. Vidare kan du identifiera och initiera relevant arbete samt delegera både internt och externt till underleverantörer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid val av medarbetare.

Vi erbjuder dig
Utvecklas med oss i ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Kontakt I denna rekrytering samarbetar Haninge kommun med Experis. Vid frågor om tjänst eller process är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ellen Engström, ellen.engstrom@se.experis.com eller 08-764 24 27. Fackliga företrädare nås genom växeln i Haninge kommun, 08-606 70 00.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationHaninge
Som kommunikatör tillhör du kommunstyrelseförvaltningen och rapporterar till kommunikationschefen men har någon av våra förvaltningar som ditt bevakningsområde. Du sitter fysiskt placerad ute på förvaltningen tillsammans med den kommunikationsstrateg som är kopplad till respektive förvaltning. Du arbetar 80% på förvaltningen och 20% med kommunövergripande digital kommunikation. På förvaltningen styr och...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group