Har du jobbat några år som kommunikatör inom universitetsvärlden, har erfarenhet av universitetets samverkan med omvärlden, och goda kunskaper om universitetets organisation och förutsättningar? Vill du bidra till att stärka synligheten för, och samordningen av, en nystartad plattform för artificiell intelligens och digitalisering? Har du arbetat som webbredaktör, är redo att ta nästa steg och tror att du kan hjälpa oss att ge plattformen en kraftfull och användarvänlig närvaro på webben? Är du intresserad av att jobba i en engagerande miljö med kompetenta och lagom kaxiga medarbetare med olika bakgrunder? Stimuleras du av kritiskt tänkande och en modern arbetsplats kännetecknad av stor frihet under stort ansvar? Undrar du vad det här är för ett udda jobb och om det kan vara någonting för dig? Nedan beskrivs mer utförligt arbetsuppgifterna och de kvalifikationer vi söker. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Forsknings- och innovationskontoret (FIK) är under ständig utveckling med strävan att öka universitetets externa forskningsmedel, säkra avtalshanteringen och bidra till ett optimalt nyttiggörande av forskningsresultat. Vårt goda rykte bärs upp av ett fyrtiotal specialister inom affärsjuridik, forskningsfinansiering och innovationsrådgivning som arbetar integrerat för att anpassa stödet till de olika forskningsmiljöerna.

Nu söker vi en kommunikatör för ett spännande uppdrag i gränslandet mellan kommunikation, samverkan och samordning. Vi tror att du är en person som inte enbart ser AI och digitalisering som tomma buzzwords, utan också som potentiella arenor för ett universitet att utveckla och bidra till, och ytterligare en möjlighet att ta samhällsansvar. Göteborgs universitet verkar i allt högre grad i ett globalt sammanhang, vilket förutsätter internationell utblick och kunskap om det mångfacetterade landskap som universiteten förväntas samverka och samarbeta i.

Anställningen kommer att vara placerad på Forsknings- och innovationskontoret, men du förutsätts ha ett nära samarbete med Göteborgs universitets vicerektor med ansvar för samverkansfrågor och samordningsgruppen för artificiell intelligens och digitalisering (SAID). Anställningen kommer också innehålla kommunikationsarbete kopplat till enhetens övriga verksamhet, däribland andra befintliga projekt inom samverkansområdet.

Arbetsuppgifter

Kommunikatörens ansvar är att:

  • Stärka kommunikationen – såväl internt som externt – om universitetets arbete inom artificiell intelligens och digitalisering.
  • Planera, bygga upp och underhålla en digital plattform för intern kommunikation inom samordningsgruppen för artificiell intelligens och digitalisering
  • Planera, bygga upp och underhålla en digital plattform för extern kommunikation om universitetets arbete med artificiell intelligens och digitalisering
  • Praktiskt ansvara för interkommunikationen inom samordningsgruppen för artificiell intelligens och digitalisering
  • Stödja vicerektor med ansvar för samverkansfrågor i kommunikation och stöd till samordningsgruppen för artificiell intelligens och digitalisering
  • Ge kommunikationsstöd inom Forsknings- och innovationskontorets övriga ansvarsområden, med ett särskilt fokus på de projekt som pågår inom samverkansområdet.

Kvalifikationer

Kommunikatören ska ha en högskoleutbildning inom journalistik, eller media och kommunikation. Du ska även ha erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, gärna från universitetsvärlden. Ett krav är också att du arbetat med webbpublicering, digitala kanaler och att du har goda kunskaper om förutsättningarna för forskningskommunikation.
Erfarenheter av arbete kopplat till samverkan, it och digitalisering är meriterande.

Den utåtriktade rollen med många interna och externa kontaktytor förutsätter både social kompetens, tydlighet och pedagogisk förmåga. Du är pragmatisk och lösningsorienterad samt behärskar att prioritera bland de ärenden som åläggs dig.

Förmåga att självständigt planera och organisera arbetet är en förutsättning. Arbetet ställer stora krav på servicekänsla, noggrannhet, initiativrikedom, flexibilitet och samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är på heltid, tidsbegränsad under ett år och placerad vid Forsknings- och innovationskontoret. Tillträde snarast möjligt.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta

Sigríður Beck, Chef, Forsknings- och innovationskontoret, 031-786 1108;

Mattias Lindgren, Kommunikatör 031-786 66 90.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationGöteborg
Har du jobbat några år som kommunikatör inom universitetsvärlden, har erfarenhet av universitetets samverkan med omvärlden, och goda kunskaper om universitetets organisation och förutsättningar? Vill du bidra till att stärka synligheten för, och samordningen av, en nystartad plattform för artificiell intelligens och digitalisering? Har du arbetat som webbredaktör, är...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group