Folkhälsomyndigheten är en nationell kunskapsmyndighet som arbetar för bättre folkhälsa. Det gör myndigheten genom att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot. Vår vision är en folkhälsa som stärker samhällets utveckling.

Är du intresserad av att stödja och vara strategiskt rådgivande till myndighetens enheter i arbetet runt covid-19 kopplat till olika levnadsvanor? Då är det här jobbet för dig.

Vad ska du jobba med?
Vi söker dig som i samarbete med ansvariga utredare kommer att planera, genomföra och utvärdera olika kommunikationsinsatser riktade till våra prioriterade målgrupper under pandemin.

Arbetet är självständigt och ställer krav på kunskap och förståelse för Sveriges sätt att arbeta med smittskyddsfrågor. Du behöver snabbt kunna analysera och sätta dig in i komplicerade sakfrågor och omfattande projekt samt ha en förståelse för vikten av att kommunicera målgruppsanpassat när det gäller tilltal, språkval och kanal. God samarbetsförmåga är viktigt då arbetet ofta innebär breda kontaktytor såväl internt som externt med andra myndigheter och kommuner och regioner.

Sociala medier, rörliga medier och andra nya sätt att kommunicera är en del i vårt utvecklingsarbete och du kommer att delta i detta utvecklingsarbete tillsammans med övriga kommunikatörer.

Arbetet sker i nära samarbete med enhetschefer och utredare på berörda enheter och avdelningar. I arbetet ingår även att aktivt ta del av kommunikationsenheternas övriga arbete samt att tillsammans med övriga kommunikatörer utveckla arbetssätt och metoder som, både strategiskt och operativt, stödjer kommunikationsarbetet på myndigheten.

Arbetet innebär ibland resor mellan våra båda kontor i Östersund och Solna.

Vem söker vi?
Krav för anställning
Du har en högskole- eller universitetsexamen med inriktning medie- och kommunikationsvetenskap eller utbildning som myndigheten bedömer som likvärdig. Vidare har du:

 • flerårig erfarenhet av kommunikationsarbete av både strategisk och operativ karaktär i en större organisation
 • erfarenhet av att arbeta med strategisk rådgivning kring kommunikation
 • stor erfarenhet av att beställa och köpa reklambyråtjänster
 • erfarenhet av att planera, skriva och producera innehåll för digitala kanaler och sociala medier
 • mycket goda kunskaper i Microsoft Officepaketet
 • goda kunskaper i Adobes CS-paket
 • mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift, mycket god språkkänsla
 • goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Meriterande
Det är meriterande om du har:

 • kompletterande utbildningar inom kommunikationsområdet
 • erfarenhet av kommunikationsarbete inom smittskyddsområdet alternativt inom landsting/region eller andra näraliggande myndigheter
 • erfarenhet av kommunikationsarbete för målgrupper med annat modersmål än svenska.

Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Som kommunikatör hos oss behöver du vara självständig, prestigelös och trygg i din yrkesroll. Vidare behöver du ha god samarbetsförmåga, förmåga till helhetssyn och stor lyhördhet för verksamhetens behov. Du är strukturerad och noggrann och kan snabbt förstå komplicerade sammanhang.

Vad gör enheten?
Enheten för planerad kommunikation ansvarar för operativt och strategiskt stöd till verksamheten i framför allt externa kommunikationsfrågor. Det innebär att i uppdrag och projekt delta i arbetet med att bedöma behov av och planera för olika former av kommunikationsinsatser. Planerad kommunikation har en viktig roll i myndighetens arbete med att uppnå sina mål. Enheten ansvarar också för myndighetens språkvårdsfrågor, språkutbildningar, terminologiarbete och koordinering av översättningar. Utöver det ansvarar enheten för myndighetens bildpolicy samt utbildningar i retorik och presentationsteknik.

Hur är det att jobba på Folkhälsomyndigheten?
Vi erbjuder utvecklande arbetsuppgifter där du kan påverka och göra skillnad. Oavsett vad du jobbar med är du med och bidrar till samhällsnytta. Det gör du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor i stimulerande samarbeten. Folkhälsomyndigheten är en arbetsplats som strävar efter att ge lika möjligheter till alla och att vara fri från diskriminering. Myndigheten har sin verksamhet i Solna och Östersund.

Om anställningen
Du kommer att anställas som utredare med placering på vårt kontor i Östersund. Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker snarast enligt överenskommelse.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Mia Wadman, telefon 010-205 28 41

Fackliga företrädare är för SACO Jim Werngren, telefon 010-205 24 79, och för ST Anita Ekner, telefon 010-205 24 50.

Ansökan
Välkommen med din ansökan till befattningen som kommunikatör hos oss!

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationÖstersund
Folkhälsomyndigheten är en nationell kunskapsmyndighet som arbetar för bättre folkhälsa. Det gör myndigheten genom att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot. Vår vision är en folkhälsa som stärker samhällets utveckling. Är du intresserad av att stödja och vara strategiskt rådgivande till...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group