Är du en utvecklingsorienterad kommunikatör med ett brinnande intresse för kommunikation, beteendedesign och hållbarhet? Vi behöver dig som inser att kommunikation är ett viktigt verktyg för att ställa om till ett fossilfritt samhälle. Att marknadsföring av såväl tjänster som idéer är vägen framåt och att beteendeförändring är nyckeln till framgång. Gillar du, precis som vi, nätverksskapande och att få många olika parter att samarbeta för gemensamma mål? Då kan du vara den vi söker.

Om projektet FASTR – snabbare omställning till fossilfria transporter i Jönköpings län
Från januari 2019 startar vi upp FASTR, ett nytt stort projekt inom hållbara transporter. Projektet har som mål att både stad och landsbygd i Jönköpings län ska ha tillgång till en mångfald av förnybara och icke fossila drivmedels- och laddningsalternativ, vilket inkluderar elektrifiering, biogas, flytande biogas, biodiesel, etanol och vätgas m.fl. Projektet jobbar med 23 samarbetspartners inom kollektivtrafik, persontransporter, godstransporter samt olika former av drivmedelsproduktion och energilagring där målgruppen är framförallt näringsliv och offentliga aktörer.

Vi söker

Vi söker en erfaren kommunikatör som ska jobba med energikontorets övergripande kommunikation samt med kommunikationen inom projektet FASTR.

Du har relevant högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, gärna med inriktning mot marknadsföring alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av eventmarknadsföring, kampanjer, produktion av informationsmaterial, varumärkeskommunikation och sociala medier. Det är meriterande om du har erfarenhet av politiskt styrda organisationer och intresse för hållbarhet och fossilfria transporter. Kunskap i Adobe CC, Officepaketet och B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enlig överenskommelse.

Hos oss får du ett utvecklande och stimulerande arbete med stort kollegialt stöd och hög trivsel. Hos Energikontor Norra Småland är samarbete och samverkan nyckelord för framgång både inom vårt team och med samarbetspartners. Arbetet innefattar stort egenansvar och arbetsplatsen kännetecknas av prestigelöshet, kunskapstörst och ett nära och varmt samarbete.

Som anställd hos oss har du möjlighet till fri öppen sjukvård och tillgång till varierande friskvårdsaktiviteter, exempelvis personalgym och friskvårdsbidrag. Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder:http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/

Det här får du arbeta med

Du kommer att ansvara för energikontorets övergripande kommunikation (ca 30 %) samt ansvara för kommunikationen inom projektet FASTR (ca 70 %).

I rollen som kommunikatör driver du kommunikationsarbetet inom projektet FASTR, där du tillsammans med projektledare och samarbetspartners identifierar, prioriterar, planerar och genomför kommunikationsinsatser – från det rent strategiska till det operativa. Många aktiviteter görs i samverkan med andra och du kommer även leda eller delta i olika externa nätverk.

I rollen som kommunikatör för Energikontor Norra Småland samverkar du i ett internt kommunikationsteam för att planera och genomföra kommunikationsinsatser för att uppnå gemensamma mål. Även här ingår du i flera externa nätverk.

Arbetsuppgifter i båda rollerna

  • Projektleda/stödja små och stora kommunikationsprojekt
  • Strategiskt stödja med kommunikationsplanering, målgruppsanalyser och rådgivning
  • Omvärldsbevakning av press och media
  • Löpande operativt kommunikationsarbete, t.ex. redaktörskap till nyheter, pressmeddelanden broschyrer, presentationer och social media samt webb
  • Beställare av material och marknadsföring från mediebyråer
  • Stötta medarbetare i mediehantering och i framtagande av budskap

På energikontoret finns ett brett kompetensstöd inom kommunikation, beteendefrågor, miljövetenskap och drivmedel/teknik samt tillgång till väl utvecklade nätverk både regionalt och nationellt.

För att du ska trivas hos oss

Vi söker dig som har med självinsikt, god samarbetsförmåga och en relationsskapande förmåga, då arbetet innebär många kontakter både internt och externt.

Som person är du självständig, drivande och kreativ. Självfallet är du en mycket god kommunikatör, med både teoretisk och strategisk förståelse och kunskap om kommunikation. Du ska på ett tydligt och pedagogiskt sätt kunna uttrycka dig i både tal och skrift. Du tänker på kommunikation utifrån hållbarhets och helhetsperspektiv.

För att lyckas i rollen krävs ett flexibelt förhållningssätt med förmåga att kunna ta sig an uppgifter med kort varsel. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och strävar efter mångfald och jämställdhet.

Så här gör du om du är intresserad

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Gunilla Nilsson, projektledare tfn 0730-520227 (från 7 jan) eller Jonas Ekström, kommunikatör tfn 072-721 05 29 eller Carlos Pettersson, enhetschef tfn 072-554 58 41. Facklig företrädare för SACO är Malin Svensson, tfn 0381-359 42.
Sista ansökningsdag är den 2019-01-14. Välkommen med din ansökan!

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationJönköping
Är du en utvecklingsorienterad kommunikatör med ett brinnande intresse för kommunikation, beteendedesign och hållbarhet? Vi behöver dig som inser att kommunikation är ett viktigt verktyg för att ställa om till ett fossilfritt samhälle. Att marknadsföring av såväl tjänster som idéer är vägen framåt och att beteendeförändring är nyckeln till...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group