Vi söker dig som är en erfaren kommunikatör och som vill vara en del av enheten för kommunikation och brottsförebyggande arbete på Ekobrottsmyndigheten. På enheten arbetar medarbetare inom intern och extern kommunikation samt specialister och analytiker inom det brottsförebyggande arbetet.

Tjänsten som kommunikatör innebär strategiskt och operativt kommunikationsarbete där du stöttar verksamheten och kollegor i kommunikationsfrågor och projekt, bidrar till utvecklingsarbete och utförande av löpande kommunikationsarbete så som uppdatering av information på hemsida och intranät. Fler exempel på arbetsuppgifter är:

 • planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser och vara ett stöd i olika kommunikationsfrågor till organisationen
 • arbete med digitala kanaler och sociala medier

Tjänsten är en visstidsanställning med start omgående, till och med 31 december 2021.

Kvalifikationer

 • högskoleutbildning exempelvis inom media och kommunikation eller likvärdig utbildning och minst fem års arbetslivserfarenhet som kommunikatör
 • erfarenhet av arbete som kommunikatör på statlig myndighet eller inom offentlig sektor
 • erfarenhet som projektledare inom kommunikation
 • mycket goda kunskaper och erfarenheter av att arbeta med digital kommunikation, sociala medier
 • goda kunskaper i MS Office
 • goda kunskaper i redigeringsverktyg (exempelvis Indesign, Photoshop m.fl.) samt webbpubliceringsverktyg (exempelvis Sharepoint, WordPress)
 • mycket god kommunikativ förmåga i tal och skift

Meriterande

 • vana av att samarbeta med medie- och kommunikationsbyråer
 • kunskap om rörlig bild i digitala kanaler
 • erfarenhet av pressarbete

Egenskaper

Som person har du ett strategiskt och utvecklande angreppssätt, är driven, lyhörd och strukturerad och du är också snabb på att ta till dig ny teknik och att ta egna initiativ. Du är trygg och stabil med en mycket god samarbetsförmåga. Arbetet förutsätter att du är noggrann och ansvarstagande och har förmåga att prioritera. Du delar gärna med dig av din kunskap och bidrar till andras utveckling. Du är en god skribent och trivs med att arbeta både strategiskt och praktiskt i vardagen samt att nätverka och bygga relationer både internt och externt.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Övrigt

Tjänsten avser en tidsbegränsad tjänst med start omgående, till och med 31 december 2021. Placering vid Ekobrottsmyndighetens huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm.

Då tjänsten är placerade i säkerhetsklass är svenskt medborgarskap ett krav och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att ske.

Information om anställningen lämnas av Kommunikationschef Helena Norman tfn 010-562 96 50 (tillgänglig för frågor v.32) Fackliga företrädare för Saco-S John Keränen tfn 010-562 92 23, för ST Thérése Isaksson tfn 010-562 90 31 och för Polisförbundet Sofia Ask tfn 010-563 87 10.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Vi söker dig som är en erfaren kommunikatör och som vill vara en del av enheten för kommunikation och brottsförebyggande arbete på Ekobrottsmyndigheten. På enheten arbetar medarbetare inom intern och extern kommunikation samt specialister och analytiker inom det brottsförebyggande arbetet. Tjänsten som kommunikatör innebär strategiskt och operativt kommunikationsarbete där du...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group