E.ON har en avgörande roll i energiomställningen och som en av Sveriges största nätägare är vår främsta prioritering att rusta elnäten för framtiden. För att förverkliga detta, men även hitta smarta lösningar här och nu, behöver vi bli fler. Tillsammans arbetar vi för en hållbar tillväxt och en säker elförsörjning – tillsammans skapar vi superkrafter!

Vi på Corporate Communication har en viktig funktion inom E.ON med syftet att stödja E.ONs affärsmål samt att kommunicera med intressentgrupper, till exempel lokala politiker, myndigheter och media. Kommunikationen rör alla delar av E.ONs verksamhet med energiomställningen i fokus. Vi har ett nära samarbete inom teamet och stöttar varandra i våra respektive roller.


Om tjänsten

I rollen som kommunikatör är du ett stöd till affären och skapar kommunikation till våra intressenter; till exempel industrier, energiproducenter och offentliga aktörer som kommuner, regioner och andra myndigheter. I ditt dagliga arbete kommer du att:

  • Ta fram kommunikationsplaner
  • Ta fram kommunikationsunderlag med fokus på intressentkommunikation; underlag för kommunikationsaktiviteter, presentationer, seminarier och underlag till webb
  • T a fram intern information för att öka kunskapen om bland annat vår B2B-affär
  • Ha en koordinerande kommunikativ roll och ett nära samarbete med bland annat Energidistributions B2B-avdelning, strategiavdelning och marknadsavdelning
  • Identifiera kommunikationsmöjligheter och ta fram underlag för sociala medier
  • Skriva texter, frågor & svar och anpassa budskap för olika intressentgrupper

 

Tjänsten tillhör Corporate Communication med placering hos E.ON Energidistribution.


Vi söker

För att trivas och lyckas väl i rollen har du har en universitetsutbildning, eller motsvarande, inom PR, medie- och kommunikation eller marknadsföring. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt förmåga att förmedla komplexa frågeställningar på ett pedagogiskt sätt och med ett utifrån och in-perspektiv. Eftersom du tar fram olika typer av kommunikationsmaterial är du en god skribent, som också proaktivt kan fånga upp och formulera kommunikationsbehov i en dynamisk miljö. Du har förmåga att jobba med såväl snabba insatser som med långsiktig kommunikation.

Som person är du bra på att skapa engagemang och motivera andra samt att bygga nya relationer såväl externt som internt. Du är trygg i att agera självständigt, men alltid med teamets och företagets bästa för ögonen. Självklart känner du ett stort engagemang för samhällsfrågor, teknik och hållbarhet och vill vara med och driva E.ONs arbete framåt på ett trovärdigt och affärsmässigt sätt. Erfarenhet från teknisk verksamhet alternativ samhällsviktig infrastruktur är en fördel.

Din närmsta chef, Pernilla Schoug, är en inkluderande ledare med stor tillit till sina medarbetare. Hon värdesätter initiativförmåga, prestigelöshet och kunskapsutbyten inom teamet och ger medarbetarna stort ansvar samt förtroendet att hitta sina egna tillvägagångssätt och lösningar.

Välkommen att söka och var med oss på vägen mot ett hållbart samhälle! Sista ansökningsdatum är den 3 juni och intervjuer kommer inledas därefter.

För frågor om tjänsten, vänligen kontakta:
Pernilla Schoug, +46 706 55 14 85

För fackliga frågor, vänligen kontakta:
Mats Ekblom, Unionen, +46 705 259188
Carl-Johan Johansson, Akademikerna, +46 702 163611
Michael Andersson, Ledarna, +46 705 250129
Mats Lundberg, SEKO +46 730 499778

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationMalmö
E.ON har en avgörande roll i energiomställningen och som en av Sveriges största nätägare är vår främsta prioritering att rusta elnäten för framtiden. För att förverkliga detta, men även hitta smarta lösningar här och nu, behöver vi bli fler. Tillsammans arbetar vi för en hållbar tillväxt och en säker...


Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group