Från Campus Västervik leds och drivs en rad projekt inom olika områden. Ett av dem är Campus i Småland som är ett samarbete mellan Campus i Västervik, Vimmerby och Hultsfred som syftar till att tillgängliggöra högre utbildning, forskning och utveckling och därigenom bidra till kompetensförsörjningen och kunskapsutvecklingen i regionen. Vid årsskiftet kommer en ny projektperiod påbörjas som innebär att man efter tre år förväntas ha avtalat om:

  • 15 nya utbildningsprogram (900 årsstudieplatser)
  • 15 fristående kurser (900 platser)
  • 15 nya FoU-projekt (Forskning och Utveckling)
  • 15 nya YH-utbildningar (225 platser)

Satsningen är såväl unik som ambitiös och uppmärksammas nationell, regionalt, lokalt. Projektet möjliggörs genom en samfinansiering mellan deltagande kommuner, regionförbundet Kalmar län samt lokala stiftelser. För att klara av satsningen kommer ett antal nya projektmedarbetare att rekryteras med placeringsort Västervik men innebär samarbete och samordnande insatser med Campus Vimmerby och Campus Hultsfred.

Dina arbetsuppgifter

Är du nyfiken på ett spännande, utvecklade arbete som kommunikatör i en unik satsning? Du har chansen att som kommunikatör för ”Campus i Småland 2030” forma och påverka hur framdriften i projektet informeras, paketeras, kommuniceras och kanaliseras både vad gäller timing, ton, layout, grafik och kanaler.

Du kommer att forma och följa projektets kommunikationsstrategi, du ser till att kommunicera projektets idéer och arbete såväl internt som externt på lokal, regional och nationell nivå samt väljer lämpliga kanaler och strategier utifrån det. En annan viktig del i uppdraget är att se till att alla samarbetspartners och övriga intressenter är välinformerade om vad som händer inom projektet. Rollen kräver också att du håller dig uppdaterad genom omvärldsbevakning, eftersom frågorna inom projektet lyfts och diskuteras på flera nivåer och inom många olika organisationer. Vi vill också att du ska bidra till att skapa en attraktivitet och ett intresse för vårt erbjudande.

Din kompetens

Vi söker dig som har en akademisk examen på minst kandidatnivå inom journalistik, media och kommunikation eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Det är meriterande med masterutbildning inom området. För att hantera rollen behöver du ha erfarenhet av arbete som kommunikatör, du är van att producera och publicera material i olika digitala kanaler, kontakter med media och press ser du som en naturlig del i ditt uppdrag. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arrangerat workshops, konferenser och seminarier.

Kunskap om kommunikationsprocesser och strategier, webb, film, olika digitala verktyg inom området liksom sociala medier är en självklarhet för dig. Du har också kunskaper inom grafisk design, relevanta layoutprogram, är van att arbeta med redigering och illustrationer samt har erfarenhet av att framställa trycksaker och olika presentationsmaterial. Rollen kräver att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt är nyfiken och lekfull när du arbetar med bild och text.

För att trivas i rollen är du är stabil, självgående, flexibel och energisk. Andra viktiga förmågor är att ha helhetssyn, vara relationsskapande, strukturerad och har en kulturell medvetenhet.

Övrigt

B-körkort manuell växellåda

Campus Västervik befinner sig i ett mycket spännande och expansivt skede. Därför är det viktigt att kunna förhålla sig till förändringarna och samtidigt bidra till det gemensamma arbetet framåt både som individ och tillsammans med övriga teamet.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationVästervik
Från Campus Västervik leds och drivs en rad projekt inom olika områden. Ett av dem är Campus i Småland som är ett samarbete mellan Campus i Västervik, Vimmerby och Hultsfred som syftar till att tillgängliggöra högre utbildning, forskning och utveckling och därigenom bidra till kompetensförsörjningen och kunskapsutvecklingen i regionen....

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group