Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Nu söker vi en kommunikatör till det nationella kunskapscentrumet Barnafrid. Barnafrid har i uppdrag att samla och sprida kunskap om våld och andra övergrepp mot barn. Barnafrid består av en arbetsgrupp med bred multiprofessionell och tvärvetenskaplig kompetens. Barnafrid riktar sig till yrkesverksamma som i sitt arbete möter barn och unga som utsätts för våld och andra övergrepp, men även till yrkesverksamma vid till exempel olika myndigheter och organisationer. Mer information om Barnafrid finns på www.barnafrid.se.

Ditt uppdrag

Som kommunikatör vid Barnafrid ska du planera, genomföra, utveckla och utvärdera olika kommunikationsinsatser, så att kunskap kan föras ut till relevanta målgrupper samtidigt som Barnafrids position som kunskapscentrum stärks. Du skriver och bearbetar olika texter, gör enklare layout, utvecklar och upprätthåller hemsidan, tar fram kommunikations- och aktivitetsplaner, leder och koordinerar projekt samt fungerar som en expert för ledning och medarbetare i kommunikationsfrågor. Du använder dig av olika kommunikationsvägar – som text, film, webb, sociala medier och event – och har egen spetskompetens inom flera av dessa områden. Du arbetar aktivt med omvärldsbevakning och samverkar nära med externa aktörer. Du arbetar tillsammans med annan kommunikatör på kunskapscentrumet.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot kommunikation/journalistik eller motsvarande kompetens inhämtad på annat sätt. Du har arbetat flera år som kommunikatör eller journalist, särskilt med inriktning mot barnrättsliga frågor och/eller barns våldsutsatthet i en nationell och en internationell kontext. Erfarenhet från myndighet eller organisation verksam inom för tjänsten relevant område, såsom barnrättsorganisationer, är ett krav. Du ska även ha erfarenhet av pressbearbetning och vana vid kontakt med nationella och internationella medier. Erfarenhet av arbete med och utveckling av strategisk kommunikation är meriterande.

Du är en driven skribent med förmåga att anpassa innehåll och utformning till olika målgrupper och medier. Du har stor vana vid att arbeta med sociala medier och behärskar verktyg för layout, bildbehandling och webbpublicering. Du har mycket goda färdigheter i såväl svenska som engelska. Erfarenhet av projektledning är meriterande, likaså om du arbetat med kunskapsspridning inom området våld mot barn och med nationella och/eller internationella uppdrag inom barnområdet. Vid urval tas stor hänsyn till den aktuella verksamhetens specifika behov och önskemål. Tjänsten passar dig med ett stort intresse för och kunskap inom barnrättsliga frågor och förmåga att hantera många arbetsuppgifter parallellt. Som person är du självgående, stabil, drivande, serviceinriktad och lätt att samarbeta med.

Din framtida arbetsplats

Linköpings universitet, LiU, bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning inom flera områden. I samma anda erbjuder universitetet ett stort antal innovativa utbildningar, inte minst många professionsutbildningar för till exempel läkare, lärare, civilekonomer och civilingenjörer. LiU blev universitet 1975 och har idag 32 000 studenter och 4000 medarbetare. Studenterna är eftertraktade på arbetsmarknaden och enligt internationella rankningar är LiU bland de främsta i världen.

Som kommunikatör vid Linköpings universitet är du anställd vid Kommunikations- och marknadsavdelningen, men med placering på det nationella kunskapscentrumet Barnafrid.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationLinköping
Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group