Försvarsmaktens kommunikationsavdelning växer – vill du bli en av oss och utvecklas arbetsmässigt och samtidigt göra skillnad för andra? Har du erfarenhet från kommunikationsarbete i större företag, organisation eller myndighet? Då kanske du är den vi söker!

Försvarsmaktens kommunikationsavdelning, placerad vid Högkvarteret i Stockholm, leder och inriktar myndighetens kommunikation för att nå militärstrategiska mål. Avdelningen ansvarar för kommunikationsplanering, projektledning av kommunikationsaktiviteter, myndighetens varumärkesarbete och planerar rekryteringskommunikationen. Vi har också ett övergripande ansvar för de centrala kontakterna med media och allmänhet samt kriskommunikation. Vi arbetar integrerat med innehåll och publicering i våra kommunikationskanaler. I samband med insatser och övningar planerar och inriktar kommunikationsavdelningen den övergripande kommunikationen.

På central nivå är vi ett 30-tal civila och militära medarbetare, men Försvarsmakten har också kommunikatörer vid förbanden runt om i landet. Nu utökar vi Försvarsmaktens kommunikationsavdelning och söker ytterligare en medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 

Som kommunikatör/webbredaktör tillhör du Media- och kommunikationssektionen och bidrar till att utveckla myndighetens webbplats i nära samarbete med dina kollegor på redaktionen. I rollen ingår att producera och förvalta webbsidor, optimera innehåll, delta i utvecklingsprojekt samt säkerställa kanalernas tillgänglighet. Du måste vara en driven kommunikatör som förstår vikten av att ge angelägen myndighetsinformation till allmänheten på ett levande och engagerande vis. Parallellt ingår också stabsarbete inom ramen för myndighetens förvaltning, ledning och styrning.

Kvalifikationer

 • Du har 4-5 års erfarenhet som kommunikatör med inriktning mot digitalt redaktörsarbete för webb och andra kanaler.
 • Du har erfarenhet av arbete i ett CMS.
 • Du har stor digital kompetens och förståelse för digitala beteenden, erfarenhet av rörlig media är meriterande.
 • Du är bra på att skriva och formulera dig på både svenska och engelska.
 • Relevant examen från högskola eller universitet, eller annan ändamålsenlig utbildning inom kommunikation.
 • Tidigare erfarenhet av att leda projekt i en stor organisation.

Meriterande

  • Kunskap om Försvarsmaktens organisation och verksamhet samt erfarenhet från militära övningar och stabsarbete.
  • Samhällsintresse och kunskap om hur samhället styrs och förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation.
  • Erfarenhet från kommunikationsarbete i större företag, organisation eller myndighet
  • Erfarenhet av webbpublicering i Episerver.
  • Erfarenhet av grundläggande bildbehandling.
  • Erfarenhet av att arbeta med digital tillgänglighet på offentliga webbplatser.

 

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som kommunikatör/webbredaktör är du en lagspelare som är flexibel och serviceinriktad. Du delar gärna med dig av din kunskap och är driven, självgående, och lösningsorienterad. Du brinner också för de nya möjligheter som sociala medier ger när det gäller att marknadsföra myndigheten. Du är samhällsintresserad och har kunskap om hur samhället styrs med förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation. Vidare bör du ha en god förmåga att lösa dina uppgifter under hög tidspress, samt förmåga att sätta dig in i och ansvara för ett eller flera fördjupningsområden. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för sökt befattning.

Ansök här.

MedieJobbPR & KommunikationStockholm
Försvarsmaktens kommunikationsavdelning växer – vill du bli en av oss och utvecklas arbetsmässigt och samtidigt göra skillnad för andra? Har du erfarenhet från kommunikationsarbete i större företag, organisation eller myndighet? Då kanske du är den vi söker! Försvarsmaktens kommunikationsavdelning, placerad vid Högkvarteret i Stockholm, leder och inriktar myndighetens kommunikation för...

Missa inte nya #MedieJobb! Prenumerera på MedieJobbs Jobbalert


MedieJobbs facebook group